Horia Gârbea aduce ”Divorț în direct” la Giurgiu

iun. 6th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 iunie 2014, de la ora 18.00, la sediul ICR din București va avea loc ultima premieră a stagiunii, prezentată de Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu. Este vorba despre cu comedia ”Divorț în direct”, de Horia Gârbea.


Piesa a fost scrisă în anul 2005 și a făcut parte din volumul omonim, apărut la Editura Palimpsest în același an (nominalizare la Premiile USR – 2005).

Cu: Marius Bodolan, Gabriela Munteanu, Mihai Răducu. Regia: Cosmin Alexandru Purice.
Directorul teatrului: Mircea M. Ionescu

„Comicul lui Horia Gârbea e satiric absolut şi fără menajamente. Hazul se naşte din supralicitarea metodică a banalului până la suprasaturaţie care exclude orice filozofie, pedanterie. Spectacolul e dinamic şi fulminant. Tânăr şi foarte talentat, regizorul Cosmin Alexandru Purice a izbutit să realizeze în numai zece repetiţii un spectacol original, omogen, exploziv şi foarte comic, cu maximă cursivitate.” (Dinu Grigorescu – Luceafărul de dimineață)

Număr de vizualizări :879


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro