Ghidul comunității românești din Marea Britanie, lansat la Londra

iun. 20th, 2014 | By | Category: Postcard

De curând, la sediul de protocol al Ambasadei României la Londra a avut loc lansarea oficialǎ a Ghidului Românesc, ȋn prezenţa Excelenţei Sale, ambasadorul României la Londra, Dr Ion Jinga. Ghidul Românesc este inițiativa organizaţiei ROMÂNi ONLiNE, un nou proiect destinat comunităţii româneşti din Marea Britanie. Publicația este gratuită și conţine 60 de pagini de informaţii utile, de ultimă oră, despre serviciile românești aflate la dispoziţia comunității. Ghidul există atât în variantă tipărită, cât şi în variantă electronică la adresa: http://ghid.uk


Ambasadorul România a deschis evenimentul de lansare. “Ghidul Românesc este o publicație binevenită în acest moment, un instrument care încurajează comunicarea atât de necesară în cadrul comunității,” a spus Ambasadorul.

Au urmat intervenții susținute de doi dintre reprezentanții comunității românești din Londra: managerul cultural Ramona Mitrică, director al Festivalului de Film Românesc de la Londra, și antreprenorul Adrian Cherciu, director al organizației ROMÂNi ONLiNE și coordonator al Ghidului Românesc.

Ramona Mitricǎ a prezentat Ghidul care listează 52 de magazine românești, 22 de restaurante, 38 de biserici, 103 traducători autorizați, 31 de transportatori de persoane și colete, 7 publicații scrise, 15 web siteuri, 14 saloane de înfrumusețare și încă numeroase alte companii românești din Marea Britanie.

Publicația conține, de asemenea, detalii despre școli românești de weekend, asociații studențești, rețele profesionale, organizații ale comunității, informații consulare, despre dreptul de muncă și despre echivalarea diplomelor de studii. Includerea în ghid este gratuită şi toți cei interesați sunt invitați să scrie la ghid@romani-online.co.uk despre afacerea sau serviciile pe care le pun la dispoziţia comunităţii.

Adrian Cherciu a vorbit despre ideea realizǎrii acestui ghid, o radiografie a comunitǎţii româneşti din Marea Britanie. Proiectul Ghidului a început în 2013, sub umbrela ROMÂNi ONLiNE, pentru a beneficia de resursele importante deja existente: bănci de date, echipă de lucru, rețea de distribuție. “Începând de anul viitor, Ghidul va deveni un proiect complet independent, cu propriul domeniu înregistrat pentru varianta online, cu propria echipă. Va fi o publicație tiparită anual, iar varianta online va fi adusa la zi în mod regulat,” a subliniat Adrian Cherciu.

Printre invitații serii s-au numărat pianista Alexandra Dariescu, soprana Ruxandra Donose, avocata Flavia Kenyon, arhitecta Iolanda Costide, profesorii Yossi Bălănescu și Alex Drace-Francis, scriitorul Mike Phillips, consultantul David Webster, directorul Institutului Cultural Român de la Londra Dorian Branea, consulul României la Londra Oana Gheorghiu, membri ai Ambasadei României, medici, oameni de afaceri, jurnaliști, studenți, reprezentanți ai mai multor organizații ale comunității: Societatea Românca, Ro Events, Povești spuse-n românește, 28films, publicațiile Diaspora Românească, Gazeta de România, România în Contact și Gazetă Românească.

Ghidul Românesc a fost realizat cu sprijinul Ministerului de Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni și susținut de Ambasada României în Marea Britanie, O2, EuroTop, MoneyGram, Levenes, DNS Associates, AutoBoca, EastLines, Albinuța, Ileana’s Food Boutique, Lara’s Cakes, Festivalul de Film Românesc – Londra, Revista Convorbiri Românești, Traduceri Autorizate Londra.

Număr de vizualizări :998


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro