Gabriel Bota lansează ”sushi” la Cluj-Napoca

iun. 11th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 13 iunie 2014, de la ora 18.00, la Librăria „Librarium Universității” (Str. Universității nr. 1, Cluj-Napoca), va avea loc lansarea volumului ”sushi”, de Gabriel Bota, cu o prefață de Ioan Es. Pop, carte apărută la Editura Eikon. Prezintă: Vasile Sebastian Dâncu, Ion Mureșan, Valentin Derevlean și Vianu Mureșan. Ioan Es. Pop despre autor:„În poezie, Gabriel Bota se află acasă: nu forţează, nu face jocuri gratuite, evită stridenţele. Poezia lui se dezvoltă natural, departe de experimentalismele şi exhibiţionismele pe care le practică unii dintre colegii săi de generaţie, ceea ce înseamnă că Gabriel Bota nu se află în căutarea unei căi poetice proprii, ci este chiar pe acea cale.”


Gabriel Bota s-a născut la 13 aprilie 1982. Absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi masterat în Sociologie politică. Volume de poezie: ”Diavoli în rai”, 1999, Editura Sigma Plus, ”nu mă numesc Eu!”, 2012, Editura Eikon.

Ion Mureșan: „Poezia lui Gabriel Bota vrea să îndrepte proasta întocmire a vieţii: imediat ce-ţi dai seama că trăieşti propria-ţi viaţă, nu mai trăieşti propria-ţi viaţă, ci doar o reflectare înşelătoare… Şansa ta este să-ţi trăieşti viaţa prin alţii, care te trăiesc, şi care, la rândul lor, nu se trăiesc pe ei, te trăiesc pe tine. Părerea mea sinceră este că sushi este o carte de „bun-rămas”: ne luăm la revedere de la Gabriel Bota şi îi spunem „bun venit” Poetului Gabriel Bota.”

Număr de vizualizări :1064


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro