Expoziție la MȚR: ”Vara în grădină”

iun. 30th, 2014 | By | Category: Postcard

În perioada 3-30 iulie 2014, la Sala ”Irina Nicolau” a Muzeului Național al Țăranului Român, va avea loc etapa a II-a a expoziției ”Grădini săteștiFoaie verde mărăcini, vine vara în grădini!”, expoziție realizată sub coordonarea ing. peis. Nicolas Triboi, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român. Este vorba despre radiografierea a două grădini, expoziție reunită sub numele de ”Vara în grădină”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 3 iulie 2014, de la ora 18.00.

În ideea continuării spiritului primei expoziții, ‘Ieșirea din iarnă’, în perioada 3-30 iulie 2014, la Sala ”Irina Nicolau” vor fi prezentate grădinile din Muscel și Bucovina, vizitatorii putând afla care sunt lucrările, soiurile, uneltele, așteptările, bucuriile, tristețile.

”Vă propunem să călătorim profitând de acest nou an agricol și să analizăm originea anumitor plante: Cum a ajuns mălaiul mâncarea românului? Care este parcursul semințelor în lume și câte din plantele pe care le cultivăm azi sunt specific românești?

Ce înseamnă specific? Și cât din specific mai poate recompune atmosfera satului românesc? Poezia și muzica populară de vară pot înfiripa dorul de grădină, de sat, de autentic?” (organizatorii)

Număr de vizualizări :1141


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro