Expoziție și licitație de artă în regim duplex București-Cluj

iun. 3rd, 2014 | By | Category: Eveniment

Marți, 10 iunie 2014, de la ora 19.00, la București și Cluj Napoca, simultan, va avea loc Licitația de Vară, fiind pentru prima oară când clujenii vor participa la o licitație Artmark chiar la ei acasă. Astfel, jumătate din loturi se vor afla la Casa Universitarilor din Cluj, iar cealaltă la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.


În prima parte a săptămânii, bucureștenii vor fi cei ce se pot bucura de opere semnate de Aman, Tonitza, Petrașcu, Dărăscu, Șirato, Mützner, Ressu, Iser, Theodorescu-Sion, Schweitzer-Cumpăna, Ciucurencu, dar și opere reprezentantive ale contemporanilor Baba, Pacea, Piliuță, Ilfoveanu, Redlinger, Brudașcu sau Hatmanu. Surpriza oferită publicului este și prezența unor artiști europeni consacrați precum Dalí, Matisse, Drouot sau Lévy-Dhurmer, într-o inedită secțiune de Artă Europeană.

În perioada 5-9 iunie 2014, expoziția va poposi la Cluj-Napoca în Hotelul Continental, fostul Hotel New York și centrul emancipării culturale a clujenilor din perioada interbelică.

Licitația de Vară aduce peste 200 de opere de artă din care 58% au prețul de pornire situat sub valoarea de 1.000 de euro. Principalele vedete ale expoziției și, implicit, ale Licitației de Vară, sunt opera „Tătăroaică în cerdac” (estimare: 40.000 – 60.000 €) de Nicolae Tonitza, opera „În grădină la Beaucaire” (estimare: 40.000 – 60.000 €) de Samuel Mützner și opera „Case la Morlaix” (estimare: 30.000 – 45.000 €) de Gheorghe Petraşcu.

Expoziția poată fi vizitată în perioada până pe 4 iunie la Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă (str. C.A. Rosetti, nr. 5 București), 6 – 9 iunie la Hotel Continental din Cluj (str. Napoca, nr. 1), iar pe 10 iunie, când va avea loc licitaţia, operelor se vor împărţi între Casa Universitarilor din Cluj (str. Emmanuel de Martonne, nr. 1), şi Athénée Palace Hilton din Bucureşti, aceasta începând la 19:00.

Număr de vizualizări :874


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro