Despre Galeria AnnArt și piața de artă din România, la Cafeneaua critică

iun. 10th, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 11 iunie 2014, de la ora 19.00, la Galeria AnnArt din Bucureşti (Str. Mahatma Gandhi Nr. 1/Şos. Kiseleff 31), va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice, al cărei amfitrion este Ion Bogdan Lefter. Tema discuției va fi piața de artă și activitatea Galeriei AnnArt în cei trei ani de existență. Evenimentul va avea loc la parter, în cadrul expoziției ”Cruda feerie/Fazele lunii”, a Laurei Covaci. Participă: Oana Bratiloveanu (proprietara Galeriei AnnArt), Gabriela Massaci (directoarea Galeriei AnnArt), Mihaela Mureşanu (coordonatoare de comunicare şi relaţii publice Art Safari), Laura Covaci, alţi artişti şi critici de artă.


Din nou „în deplasare” la AnnArt, Cafeneaua critică marchează împlinirea a 3 ani de activitate ai deja-reputatei galerii bucureştene. Discuţia va avea lor în contextul evoluţiilor din ultimii ani ai pieţei româneşti de artă, şi anume la finalul primei ediţii Art Safari/Pavilionul de artă Bucureşti (22-25 mai 2014), care a prilejuit un interesant bilanţ în materie. Cafeneaua critică se va desfăşura în ambianţa expoziţiei ”Cruda feerie/Capitolul 2/Fazele lunii” a Laurei Covaci şi cu participarea sa. Expoziţia pictoriţei şi artistei multimedia, aflate în portofoliul AnnArt, a fost vernisată pe 16 mai 2014, cînd a avut loc şi aniversarea Galeriei AnnArt.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Reluată în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a aniversat 100 de ediţii ale seriei a doua în luna mai 2013.

Număr de vizualizări :1030


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro