Ministerul Culturii suplimentează bugetul festivalurilor de film și teatru din Transilvania

mai 22nd, 2014 | By | Category: Postcard

Bugetul Ministerului Culturii a fost suplimentat, anul acesta, cu peste 3 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, ”pentru ca Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Festivalul de Film ASTRA să se poată desfășura fără perturbări”, a anunțat Kelemen Hunor, viceprim-ministru, ministru al Culturii.

„Este de datoria ministerului să sprijine excelentele mari festivaluri ale vieții culturale transilvănene. Pentru a putea acorda sprijinul necesar, în ședința de astăzi a Guvernului am suplimentat bugetul Ministerului Culturii. Hotărârea va prevede ca Ministerul Culturii să contribuie cu două milioane de lei la bugetul Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, cu un milion de lei la bugetul Festivalului de Teatru de la Sibiu și cu 100 de mii de lei la bugetul Festivalului de Film Astra, de la Sibiu.

Evenimentele culturale menționate contribuie la imaginea pozitivă a României în lume. Una dintre sarcinile noastre principale este de a ne strădui pentru a face cunoscute peste hotare creațiile culturale. Acesta este și unul dintre obiectivele de seamă ale Uniunii Europene. Pentru a sprijini dialogul între culturi, trebuie să venim în ajutorul tuturor inițiativelor care își propun acest obiectiv, pentru a putea înțelege și cinsti diversitatea culturală a Uniunii, pentru a face ceva în interesul acestei diversități”, a subliniat ministrul Culturii.

Număr de vizualizări :1053


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro