Mihai Macri expune la Galeria „Dialog”

mai 20th, 2014 | By | Category: Postcard

Joi, 22 mai 2014, de la ora 18.00, Galeria „Dialog”, de la parterul Primăriei Sectorului 2, va avea loc vernisajul unei expoziții semnată de pictorul Mihai Macri, prezentat de criticul de artă Pavel Şuşară. „Nefiindu-i proprie exprimarea brutală, agresivă, Mihai Macri preferă un limbaj subtilizat şi îndelung decantat. Purtătoare de mesaj liric şi metaforic, plastica sa include acea notă de mister ce ne obligă în mod necesar mereu la reevaluări.(…) Mihai Macri este un pictor al imponderabilului, al vântului, al acestui spaţiu specific levitaţiunii” (Andrei Paleolog – „Contemporanul”, 1970).

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, clasa Paul Miracovici si Stefan Popescu, promoţia 1966, Mihai Macri începe să participe la expoziţii din anul 1965 şi devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici în 1968.

De peste 45 de ani,  tablourile sau picturile pe lemn şi sticlă, au fost reunite în numeroase expoziţii din ţară şi străinătate: Paris, Varşovia, Praga, Sofia, etc.. La acestea se adaugă lucrările de artă monumentală: fresca de la Palatul Poştelor din Alba Iulia, fresca de la Facultatea de Drept, pictura pe sticlă de la Centrul Cultural Francez de la Timişoara şi multe altele.

Număr de vizualizări :850


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro