Daniel Crăciun expune ”Psycho-vegetal spaces (O nouă privire asupra naturii II)”

mai 29th, 2014 | By | Category: Proiecte

Marți, 3 iunie 2014, de la ora 19.00, la Metropolis Centre (Str. Grigore Alexandrescu nr . 89-97, București, lângă Readers Cafe), va avea loc vernisajul expoziției ”Psycho-vegetal spaces (O nouă privire asupra naturii II)”, semnată de artistul Daniel Crăciun. Un eveniment organizat de DanaArtgallery și Metropolis Art Collection. Expoziția poate fi vizitată în perioada 3 – 26 iunie 2014. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.


”Psycho-vegetal spaces ca și concept expozițional, reflectă o stare de simbioză între : starea de liniște reflexivă și efectul catalictic pe care-l provoacă asupra imaginației mele regnul vegetal, alăturate oniricului ori neoexpresionismului ca limbaje plastice sau stări în sine ce mă domină și caracterizează vizual și chiar personal; dat fiind că o parte din noi este vis și subconștient. Motive onirice recurente, extrase din ciclul meu psihedelic convietuiasc aici alături de motive sau simboluri vegetale epurate formal, și tratate într-o cheie ludică ori surreala . Vegetalul sau psichedelicul se înrudesc aici mai ales la nivel imaginal. E o contopire aparent greu conciliabila , dar în adevărata realitate devine firească și palpabilă. Nu e tocmai ușor să suprapui peste o dominantă general psihedelica, situată între reveric și dark-menthal, ritmuri și motive cu caracter predominant gestual-neoexpresionist, inclusiv la nivel cromatic.
Termenul spaces din titlu reflectă nu doar un spațiu plastic,în care demersul meu e încadrat, ci și ideea de spațiu-timp,asemenea celui din fizică. Până la urmă propunerea enunțată de titlul expoziției, reflectă o compatibilitate estetică. Abordarea acestei expoziții deși postmodernă, continuă într-un anumit mod filonul primei mele expoziții O nouă privire asupra naturii , ce deschidea la mine ciclul vegetal. De data aceasta e vorba de o privire mai complexă , upgradata – în care ramificațiile și implicațiile vizuale tind mai elocvent să se apropie de metapsihic,de o lume aproape paralelă.”
Daniel Crăciun

Număr de vizualizări :925


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro