„Ceața. Alice’s landscapes 2”, la Centrul de Artă Mora

mai 20th, 2014 | By | Category: Postcard

Vineri, 23 mai 2014, de la ora 19.00, la Centrul de Artă Mora (B-dul Regina Elisabeta nr. 30, la parter), va avea loc vernisajul expoziției personale „Ceața. Alice’s landscapes 2”, semnată de artista Alice Teca. Eveniment special Noaptea Albă a Galeriilor. Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 mai – 23 iunie.


”Dincolo de program, concept sau manifest, lucrările de artă decupează un fragment din sensibilitatea artistului, care explorează în și prin ele peisaje ale minții și ale memoriei. Mediul artistic devine o terra incognita populată de fantasmele subconștientului, iar munca artistului se constituie într-o încercare intuitivă sau asumată de a cartografia această lume interioară ce se dezvăluie privitorului într-o formă care în același timp ascunde, disimulează sau voalează atolii și indiile descoperite de explorator. Dincolo de temă, artistul vorbește despre el însuși. Mai puternică sau mai slabă, autoreferențialitatea, caracterul meta al artei, ne invită să reconstituim un traseu punctat de lucrările care alcătuiesc geografia vizibilă a unui parcurs ascuns. Nu întâmplător, Alice Țeca își subintitulează seria de lucrări Ceața. Aducând în discuție tema privirii și a înțelegerii, a distanței dintre privitor și obiectul privirii, a posibilității de a surprinde acel peisaj interior și, mai mult, împărtășirii sale cu un Altul, ceața, ploaia sau fumul ca elemente figurative devin simultan un obstacol și o cale de acces către lucrare. Una dintre mizele jocului este plăcerea. Dar în șotronul autobiografic, în care sunt prinse desenele și picturile din expoziție, promisiunea unei recompense estetice este dublată de perspectiva descoperirii emoției ascunse care animă seria de peisaje create de Alice Țeca.” (Anton Breiner)

Număr de vizualizări :875


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro