Bogdan și Magda Pelmuș expun ” Muzeul neintenționat. Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat.”

mai 6th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 8 mai 2014, de la ora 19.30, la Galeria Galateca din București (str. C.A. Rosetti, nr. ) va avea loc vernisajul expoziției „Muzeul neintenționat. Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat.”, de Bogdan și Magda Pelmuș. Galeria va rămâne deschisă publicului și în Noaptea muzeelor: 17 mai 2014, în intervalul orar 19.00 – 02.00. Proiectul expozițional face parte din Bucharest Biennale 6 Parallel Events. Curator: Roxana Gibescu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Lucrările celor doi artiști, realizate în ultimele luni special pentru expoziția de la Galateca, prezintă o cronică a vieții de zi cu zi, o arhivare a problemelor sociale presante și o reflecție asupra conceptelor de libertate, manipulare, depresie, paranoia, magie, pasiune, iubire și kitsch.

Deși expoziția este configurată asemenea unui spațiu muzeal, cei doi artiști Bogdan și Magda Pelmuș chestionează și încearcă să redefinească statutul obiectului de artă expus. De regulă, ceea ce definește o operă de artă prezentă într-un muzeu este indiscutabila sa autoritate, relevanța istorică, muzeul ca simbol al lumii occidentale are un impact asupra societății ce este mai mare ca oricând în istoria umanității. Misiunile sale includ achiziționarea, conservarea, expunerea cât și educarea publicului.

Expoziția va cuprinde o serie de instalații complexe, desene, fotografii, dar și obiecte găsite în diferite contexte, cu multiple posibilități de interpretări.

Lucrările celor doi artiști fac parte din portofoliul Galateca și pot fi vizionate și achiziționate până la finalul anului.” (organizatorii)

Bogdan și Magda Pelmuș sunt doi artiști contemporani, ce au în portofoliu numeroase expoziții, instalații și performance-uri, printre care: Bienala din Lituania 2008, cu proiectul ‘We are 00’; participare la Noaptea Muzeelor, atât în 2010, cât și în 2012, cu două live-stream performance-uri din atelierul lor bucureștean transmise în Muzeul de artă din Brașov; expoziția ‘Made In’ la Atelier 030202 din București și ‘Betoane și eroi’ la Galeria Calina din Timișoara în 2013. Membri fondatori ai spațiului de artă Loading Open Lab, un atelier deschis (artist-run space) în cadrul căruia au organizat proiectele I’m Going Glocal 2006, ROCA 2007, Safe Mapping AKA They Are Watching, parte din Parallel Event BB3, 2008.

http://onemorebox.blogspot.com/, http://bogdanpelmus.blogspot.ro/, http://loadinggallery.blogspot.com/, http://sursagroup.blogspot.com/, http://hibridaction.blogspot.com/

GALATECA este o galerie de artă contemporană și design, un proiect inovator ce alătură artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare. Deși încă tânără în peisajul spațiilor culturale, Galateca a reușit să se plaseze pe harta națională și internațională prin proiecte multidisciplinare inedite.

Galeria Galateca, în acest an, este singura galerie de artă contemporană și design care participă la G5:

–          8-18 mai Bucharest Biennale 6 Parallel Events „Muzeul neintenționat. Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat” de Magda și Bogdan Pelmuș  http://bucharestbiennale.org/parallel-events/

–          16-25 mai Romanian Design Week –  „Selenit” în parteneriat cu UNArte – http://www.romaniandesignweek.com/

–          17 mai Noaptea muzeelor „Muzeul neintenționat. Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat” de Magda și Bogdan Pelmuș http://www.noapteamuzeelor.ro/

–          22-25 mai – Art Safari  – http://www.artsafari.ro/

–          23 mai Noaptea Albă a Galeriilor – „Feed Me!” de Saint Machine și Noper – http://www.noapteagaleriilor.ro/index.php

Parteneri: NeoArt România, Bucharest Biennale 6 Parallel Events, Noaptea muzeelor 2014.

Parteneri media: Modernism.ro, Biz, Forbes, Zeppelin, Agenția de carte, Hipmag, Designist, Artclue, Radio România Cultural, Money Channel, Senso TV, The Seeder’s Report, Igloo.

Număr de vizualizări :1240


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro