”Importanța educației prin teatru”, dezbătută într-o conferință IDEEA

mai 15th, 2014 | By | Category: Postcard

Vineri, 16 mai 2014, de la ora 18.00, la Teatrul Țăndărică din București va avea loc cea de-a doua conferinţă din seria Conferințele IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă, cu titlul ”Importanța educației prin teatru”. Conferința va fi susținută în limba engleză și tradusă în limba română iar accesul este liber.

Este jocul de rol un instinct primar?

În ce măsură dezvoltă teatrul creativitatea şi abilităţile socio-emoţionale ale unui copil?

Este teatrul un instrument de modelare
a personalităţii?

La toate aceste întrebări și la multe altele va răspunde Simon Wong, membru al Comitetului Executiv UNIMA, preşedintele Comisiei pentru Educaţie, Dezvoltare şi Terapie.

Director și membru fondator al Institutului Ming Ri pentru Educație prin Artă, Simon Wong are o vastă experienţă în teatrul dramatic şi pentru copii.
În 1993 a obținut bursa Consiliului Cultural din Asia pentru a face o cercetare privind evoluţia teatrelor pentru copii din Statele Unite, iar în 1999 a fost recompensat cu „Premiul pentru Cel mai bun Artist al Anului”, oferit de Consiliul de Dezvoltare a Artelor din Hong Kong.

În prezent, Simon Wong montează la Teatrul Țăndărică spectacolul Povestea Maimuţei care vrea să devină om, avându-l coregizor pe directorul teatrului, Călin Mocanu.

Conferințele IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă, proiect al Teatrului Țăndărică, au ca scop abordarea a diferite teme de larg interes privind copilul și lumea care îl înconjoară, din perspectiva unor profesioniști din diverse domenii.

Număr de vizualizări :905


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro