”Feed Me!”, expoziție multimedia interactivă la Galateca

mai 21st, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada 23 mai – 6 iunie 2014, la Galeria de artă contemporană și design GALATECA, va putea fi vizitată expoziția multimedia interactivă “Feed Me!”, de Noper (Radu Pop) si Saint Machine (Marilena Oprescu Singer). Vernisajul va avea loc vineri, 23 mai 2014, de la ora 19.30, fiind în scris în #4 NAG. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 6 iunie, apoi proiectul va parcurge un traseu itinerant mai întâi în spațiul public din București și apoi la Viena.


”Întreaga expoziție “Feed Me!” este conținută de lucrarea artistei Marilena Oprescu Singer: o capsulă senzorială în forma unui uriaș cocon, denumit “Womb of Tra”, cu o înălțime de 5.5 metri și o lungime de 9 metri, care își înghite vizitatorii și se hrănește cu energia lor fizică pentru a exista.

Odată înghițiți de pântecele „monstruoasei și veșnic nesătulei “Tra”, vizitatorii sunt înconjurați de șapte picturi fermecate: „The Secret Memories of Noper”. Lucrarea artistului Radu Pop a.k.a. Noper, este o instalație video interactivă compusă din șapte animații high definition pe care publicul le poate controla prin atingerea cililor cu care este căptușit la interior coconul „Womb of Tra”. Animațiile lui Noper îl duc pe vizitator cu gândul la apartenența la dimensiunea cosmică, ele sunt portaluri spre lumi ce transced organicitatea coconului. Experiența multimedia cu instalația „The Secret Memorie of Noper” dezvăluie scenarii suprarealiste și personaje bizare ce se ascund în spatele măștilor.

În centrul acestei lumi stranii este o instalație interactivă creată de Marilena Oprescu Singer, a.k.a. Saint Machine: „The Sacred Egg of the Saint Machine and the Resurrection of the Dead Embryo”, un ou gigantic în care vizitatorul își poate introduce capul pentru a se „conecta”. Oul se hrănește cu energie prin capul vizitatorului pentru a putea respira, lăsând în urmă doar un corp decapitat care atârnă golit de voința proprie.” (organizatorii)

Radu Pop este unul dintre cei mai talentați ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre care Bronze Lion, Cannes Lions (2010
); Best illustrator, Ad
Print
festival (2012); Effie Gold, Effie
awards (2010); Effie Gold, Effie
awards (2012) și participare la expoziții precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asifbymagic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006) și Festivalului de proiecții arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Colțea, 2007, 2008, 2009). Este, de asemenea, autoarea proiectului Autentic românesc, colecție de șaluri pictate ilustrate cu proverbe românești, ROD, Cărturești, 2012

„Feed Me!” este un proiect ARTMIX și NEOART ROMANIA, organizat în colaborare cu GALATECA, ARCUB, ICR, AFCN.

GALATECA este e o galerie de artă contemporană și design, un proiect inovator ce alătură artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare. Deși încă tânără în peisajul spațiilor culturale, Galateca a reușit să se plaseze pe harta națională și internațională prin proiecte absolut inedite. În colectia galeriei se regăsesc lucrări semnificative semnate de unii dintre cei mai bine cotați artiști români și străini.

Lucrări Noper:

https://www.dropbox.com/s/8txbvbvu1wvefn6/Pachet%20Presa.zip

Număr de vizualizări :1937


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro