”Cât suntem de pregătiți pentru manualul digital?”, dezbatere la Bookfest

mai 20th, 2014 | By | Category: Postcard

Joi, 29 mai 2014, între orele 16.00-18.00, la Scena Arena din Pavilionul C1, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest organizat la Romexpo București, va avea loc o dezbatere privind manualul digital de presă, ”Cât suntem de pregătiți pentru manualul digital?”, organizată de Centrul Național Proedit. Invitați sunt oficialități, reprezentanți ai Ministerului Educației, specialiști,  cadre didactice, părinți, psihologi și sociologi, autori, editori, producători de soft educațional, jurnaliști  etc. Moderează Paul Balogh, Managing Partner ReadForward.

”De peste un an, de când s-a lansat proiectul  manualelor digitale, problemele privind  elaborarea, evaluarea, achiziționarea și utilizarea acestora  sunt departe de a fi lamurite.

Deși manualele electronice și platforma de rulare a acestora au fost incluse astăzi în marele program al digitalizării învățământului, alături de internetul de mare viteză, de vastele dotări IT și de complexele programe de pregătire a cadrelor, rezultatele în acest domeniu se lasă așteptate.

În lipsa unei strategii, a unor studii, cercetări și pilotări, simpla postare  pe site a noilor reglementări, și unica dezbatere organizată de MEN n-au reușit să determine un  răspuns clar la întrebarea esențială: sunt pregătiți  autorii, producătorii, sistemul de învățământ și societatea românească pentru manualul electronic?

La aceasta se adaugă o veche dispută: ministrul Remus Pricopie acuză editorii că nu doresc să realizeze manuale electronice, în timp ce aceștia au declarat în repetate rânduri că sunt gata de această provocare. ” (organizatorii)

Număr de vizualizări :948


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro