“Iniţiatoarea”, de Mustafa Balel

mai 28th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 29 mai 2014, ora 17:30, la standul Editurii Tracus Arte din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, va avea loc lansarea volumului de nuvele “Iniţiatoarea”, de Mustafa Balel, traducere de Niculina Oprea şi Florin Logreşteanu.

Mustafa BALEL s‑a născut la 1 septembrie 1945, în Sivas, Turcia, este autorul unei opere impresionante, cunoscut mai ales ca prozator şi traducător. În 1968 a absolvit Institutul de Educaţie din Ankara, Departamentul de Filologie, specializându‑se în limba franceză. Pentru o scurtă peri­oadă de timp a fost profesor în Sivas. A debutat edito­rial în 1974, cu un volum de nuvele. Este autorul a numeroase volume (romane, nuvele, literatură pentru tineri şi pentru copii, traduceri) dar şi colaborator la redactarea mai multor enciclopedii Larousse. În 1983, Mustafa Balel a participat la cursurile de vară pentru străini organizate de Universitatea Bucureşti. Impresiile autorului din această perioadă sunt reflectate în volumul Zile bucureştene, apărut în 1985. Dintre traduceri amintim volumul lui Panait Istrati, Pescuitorul de bureţi, iar dintre volumele de proză publi­cate menţionăm Ucigătorul de lupi (1974), Cireşe la urechi (1978), Albăstreaua (1981), Exilul s‑a adăpostit în ochii mei (1983), Eleni, porto­calia (1991), Elegie pentru Ahmet ochiosul (2004), Scrisori din Istanbul (2009), Ochii regelui Ethiopiei (2011).

Număr de vizualizări :1130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro