Retrospectivă Constantin Pacea, la București

apr. 4th, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 9 aprilie 2014, de la ora 18.00, în Sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român, va avea loc vernisajul expoziției ”Constantin Pacea – o retrospectivă”. Constantin Pacea trăiește și lucrează la Paris, București și Altea. Expoziția va putea fi vizitată până pe 11 mai 2014, de marți până duminică, între orele 10.00 si 18.00.

Născut în 1957 la București, se inițiază în pictura in atelierul tatalui sau, pictorul Ion Pacea. Urmează cursurile Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” și ale Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București. În 1981, organizează la București o amplă expoziție personală. În 1983, pleacă în Germania, invitat de Galeria Raphael din Frankfurt și locuiește la Dusseldorf, Koln și Aachen, unde face o serie de expoziții.

În aceasta perioadă obține o bursă de studii în Suedia. În 1985, se instalează la Paris. În 1986, Galeria 44 din Kaarts-Düsseldorf îi organizează o importantă expoziție personală și, în anul următor, îl prezintă la International Art Fair din Chicago.

În 1987, organizează la Galeria Jeannine Lorcet din Paris expoziția Energie Contemplativa. În 1992, descoperă Altea, un vechi sat de pescari pe coasta Mediteranei spaniole, unde se retrage să lucreze în fiecare an. Printre altele, Fundația E. Schottler din Altea îi organizează, în 1998 și 2006, două expoziții personale, iar în 2008, Galeria Nordenhake din Stockholm îl prezintă în expoziția de grup Agents, cu lucrarea Diptich Yellow Brown Ocre. Împreună cu alți doi artiști, în 2012, organizează expoziția Jardins Intérieurs la Galeria Maket din Paris.

Număr de vizualizări :1050


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro