Mădălina Diaconu lansează ”De gustibus. Breviar de gastrosofie” la Librăria Bastilia

apr. 27th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 29 aprilie 2014, de la ora 18:00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5, București), va avea loc lansarea volumului ”De gustibus. Breviar de gastrosofie”, de Mădălina Diaconu, recent apărut în Colecţia Sophia a Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Invitaţi: Carmen Muşat, Sorin Lavric, Mădălina Diaconu. Parteneri: Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Grupul Librarium – Librăria Bastilia, Think Factory Iaşi. Lansarea volumului va prilejui o dezbatere pe tema tendinţelor filosofiei actuale la care este invitat şi publicul. În acest sens, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va premia cele mai bune două intervenţii cu câte un exemplar din volumul lansat.

”De gustibus. Breviar de gastrosofie” continuă seria unei estetici a simţurilor secundare, deschisă de autoare prin lucrarea Despre miresme şi duhori (Ed. Humanitas, Bucureşti, 2005). Unele dintre teme au format obiectul unor cursuri ţinute la Institutul de Filosofie al Universităţii din Viena, altele au fost prilejuite de congrese de filosofie, conferinţe sau vernisaje. Cu excepţia ultimului capitol, care are la bază textul unei conferinţe ţinute la Universitatea de Arte Aplicate din Viena în 2008, celelalte studii prelucrează capitole din volumul Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne(Königshausen & Neumann Verlag, Würzburg, 2005).

Cartea este recomandată de revista Observator Cultural.

Mădălina Diaconu (n. 1970, Bucureşti) este docentă în filosofie la Universitatea din Viena şi autoare a şapte volume de estetică şi antropologia simţurilor, printre care Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne (2005), Despre miresme şi duhori. O interpretare fenomenologică a olfacţiei (2007) şi Sinnesraum Stadt. Eine multisensorische Anthropologie (2012).

Think Factory Iaşi reprezintă o platformă de lucru a profesorilor de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, reuniţi prin obiectivul comun de a promova filosofia ieşeana în mediile culturale. Este strâns legată de Colecţia Sophia a Editurii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care publică lucrările de excepţie ale filosofilor ieşeni, dar şi traduceri ale unor texte filosofice fundamentale.

Număr de vizualizări :1482


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro