Lucian Dan Teodorovici a promovat romanul ”Matei Brunul” în Franța

apr. 5th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 1-4 aprilie 2014, Lucian Dan Teodorovici a susţinut un turneu de promovare a romanului ”Matei Brunul”, ediţia în limba franceză, apărută la Gaïa Editions, în martie 2013, traducere semnată de Laure Hinckel. Autorul a participat la mai multe întâlniri cu cititorii, în prezenţa traducătoarei Laure Hinckel. Două dintre acestea au avut loc în cadrul Festivalului „Printemps Balcanique”, aflat la a IX-a ediţie: Trouville-sur-Mer, joi, 3 aprilie, şi Saint-Lo, vineri, 4 aprilie. Lucian Dan Teodorovici a mai avut o întâlnire cu studenţii la Paris, INALCO (Institut National des Langues et Civilisations Orientales), marţi, 2 aprilie.

Matei Brunul”, cel mai recent titlu semnat de Lucian Dan Teodorovici şi una dintre cele mai premiate şi elogiate apariţii editoriale ale anului 2011, a apărut în două ediţii la Polirom (2011, 2014) şi este în curs de apariţie în Ungaria (Libri), Polonia (Amaltea), Bulgaria (Paradox), Macedonia (Bata Press) şi Turcia (Dedalus).

”Matei Brunul” a fost distins în anul 2012 cu Premiul literar „Augustin Frăţilă”, Premiul revistei Observator cultural, Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, Premiul pentru Proză al revistei Ateneu, Premiul special al publicului la Gala Industriei de Carte din România şi a fost desemnat „Cartea anului” de către revista Contrafort.

„Superb. Teodorovici este primul reprezentant al literaturii române tinere care împrumută închisorii comuniste culorile ficţiunii. Un roman cu o arhitectură exemplară… Lucian Dan Teodorovici e un maestru marionetist.” (Le Monde)

Lucian Dan Teodorovici este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori din noua generaţie. Cărţile sale sunt traduse în italiană, engleză, germană, maghiară, spaniolă, franceză, bulgară, polonă, macedoneană.

Prozele sale au fost publicate în numeroase reviste şi antologii din România, Ungaria, Polonia, Croaţia, Franţa, Germania, Marea Britanie, S.U.A. etc. Cea mai recentă apariţie, în Best European Fiction 2011 (S.U.A.), a atras semnalări elogioase în publicaţii importante precum The New York Times sau The Guardian.

A reprezentat România la Festivalul de literatură al Sardiniei (2011) şi a fost invitat la prestigioasele festivaluri de literatură de la Edinburgh (2011) şi Mantova (2011).

Mai multe detalii pe site-ul autorului:www.teodorovici.ro.

Număr de vizualizări :1000


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro