Kelemen Hunor la Radio România Cultural : „Ministerul Culturii nu are niciun ban pentru proiectele culturale din primele şase luni ale anului 2014”

apr. 9th, 2014 | By | Category: Postcard

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a fost prezent în studioul Radio România Cultural, marţi, 8 aprilie 2014, în cadrul emisiunii „Timpul prezent”, moderată de Adela Greceanu şi Matei Martin. Între subiectele abordate s-au regăsit: priorităţile ministerului pentru anul în curs şi pentru viitor, finanţarea evenimentelor culturale majore dar şi relaţia ministerului cu celelalte instituţii şi cu artiştii independenţi. În cadrul interviului de la Radio România Cultural, ministrul Kelemen Hunor a anunţat că Ministerul Culturii nu are nici un ban pentru proiectele culturale ale României din primele şase luni ale acestui an şi că va apela la fondul de rezervă al Guvernului pentru a încerca să susţină câteva dintre evenimentele majore care au şi o componentă internaţională. “Nu avem o altă soluţie, cel puţin pentru acele proiecte, acele evenimente care se întamplă până la jumătatea anului decât de a căuta bani în Fondul de Rezervă care este la dispoziţia Guvernului şi a primului ministru şi de acolo, prin Hotarâre de Guvern, să dăm ţintit pentru aceste evenimente”.


Kelemen Hunor a anunţat, tot la Radio România Cultural, că după 24 de ani de finanţare de către Ministerul Culturii, „Festivalul Muzicii Noi” nu mai poate, in condiţiile date, să mai primească nici un ban de la minister. In aceeaşi situaţie se află „Festivalul de Film ASTRA” de la Sibiu, alături de alte evenimente majore.

“Sunt câteva evenimente importante din punct de vedere cultural şi nu numai pentru România pentru că aceste festivaluri, mai ales TIFF-ul si „Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu”, dar şi „Festivalul Shakespeare”, au o anvergură internaţională. Ele înseamnă un brand şi brandurile culturale sunt puternice şi trebuie păstrate, întărite”, a mai spus ministrul Culturii.

Kelemen Hunor susţine că în bugetul ministerului va trebui să existe o sumă de bani care să fie folosită pentru aceste evenimente naţionale, internaţionale sau chiar regionale.

Interviul integral poate fi găsit pe: www.radioromaniacultural.ro

Număr de vizualizări :1059


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro