Înscrierile la Concursul Internaţional „Le Grand Prix de l’Opéra”, pe ultima sută de metri

apr. 18th, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 30 aprilie 2014, este data limită de înscriere la Concursul Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”. Această a doua ediție aduce faţă în faţă, în luna iunie, personalităţi ale lumii muzical-teatrale internaţionale şi posibile capete de afiş pe marile scene ale lumii. Inaugurată în iunie 2013, competiția se adresează tinerilor solişti de operă cu vârste cuprinse între 18-33 de ani pentru voci feminine, respectiv 19-34 de ani pentru voci bărbăteşti, oferindu-le posibilitatea de a câştiga premii care depășesc 13.000 euro, pe lângă contracte de spectacole şi înregistrări, precum şi oportunitatea de a interpreta roluri principale în producții ale Operei Naționale Bucureşti și a altor teatre lirice europene.

Jurizarea etapei preliminare va fi asigurată de specialiști români, iar la etapele publice ale concursului vor fi prezenți manageri de teatre lirice, directori de casting și impresari, adică persoane-cheie care propulsează tinere talente în lumina reflectoarelor: Ioan Holender, cel mai longeviv director din istoria Operei de Stat din Viena, funcţie deţinută până în 2010, în prezent Director Artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu” şi consilier artistic la Metropolitan Opera din New York; Brenda Hurley – Directorul Studioului Internaţional de Operă din Zürich; Leo Hussain – unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai momentului, invitat să dirijeze cele mai prestigioase orchestre ale Europei precum Wiener Symphoniker, BBC Symphony Orchestra, Mozarteum Orchester Salzburg, English National Opera, Mariinsky Theatre; Vlad Iftinca, membru al echipei artistice a Metropolitan Opera din New York (MET) și îndrumător vocal în cadrul Programului pentru tineret Lindemann Young Artists Development Program, artist care a colaborat la MET cu dirijori ca James Levine, Sir Andrew Davis, Valery Gergiev, Pavel Smelkov; Olga Kapanina – Directorul Departamentului de Operă de la Teatrul Mihailovski din Sankt Petersburg, Hein Mulders – Director Artistic al Operei din Olanda între 2006 și 2012, iar din 2013 director al Filarmonicii din Essen și al Aalto Theater. Ţara-gazdă va fi reprezentată de Mihai Cosma -Manager de proiect şi consilier artistic al Directorului General al Operei Naţionale Bucureşti şi Răzvan Ioan Dincă – Preşedintele Competiţiei și Director General al Operei Naţionale Bucureşti.

Reamintim că la prima ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, evenimentul s-a bucurat de un număr neaşteptat de mare de participanţi de pe trei continente, marele premiu fiind câştigat de soprana Katerina Tretiakova (Lituania).

”Obiectivele concursului sunt descoperirea şi promovarea tinerelor talente din țară şi din străinătate, atragerea acestora către Opera bucureşteană şi promovarea imaginii instituţiei pe plan internaţional, în contextul potenţării valorilor naţionale. „Le Grand Prix de l’Opéra” se înscrie, prin noul său concept, pe linia concursurilor de canto recunoscute de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică, cu sediul la Geneva.” (organizatorii)

Număr de vizualizări :928


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro