USR Brașov, acum și online

mart. 23rd, 2014 | By | Category: Postcard

De curând, în cadrul Târgului de carte și muzică ”Libris”, a fost lansat website-ul filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România. Acesta poate fi accesat la adresa http://usrbrasov.ro/


Una dintre primele filiale ale U.S.R. este filiala Brașov, apărută la aceeași dată la care a apărut asociația sub actuala ei denumire, 25 martie 1949.
Brașovul este, de altfel, nu doar locul în care au apărut primele cărți tipărite, în care a apărut prima școală românească, ci și locul în care prima asociație de creatori literari din România a luat ființă. Este vorba despre anul 1821, când prima organizație scriitoricească din România, Societatea Literară, s-a născut la Brașov la inițiativa boierilor munteni Nicolae Văcărescu, Grigore Bălăceanu, Constantin Câmpineanu, Ion Câmpineanu, Iordache Golescu și Dinicu Golescu.
Mai multe detalii despre istoricul acestei filiale, dar și despre activitatea actuală, membri, evenimente, proiecte etc. se găsesc pe acest nou site.

Număr de vizualizări :1479


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro