spot_img

Trofeul ”Club A” – Avanpost Rock continuă cu o nouă competiție artistică

Marți, 25 martie 2014, de la ora 19.30, la Club A din București, are loc o nouă întâlnire live din cadrul ediţiei a doua a competiţiei Trofeul “Club A” – Avanpost Rock. Vor concura trupele Treişpe Cuvinte, The CitiSens şi La Vie en Prose. Invitaţii speciali ai serii sunt cei de la Semne. Intrarea este liberă.


Treişpe Cuvinte înseamnă cinci adolescenţi din Constanţa, devotaţi curentului indie/britrock. Formaţia există din 2011 şi a susţine concerte în oraşul de reşedinţă, dar şi în Bucureşti sau în Bulgaria. O piesă a celor de la Treişpe Cuvinte, “Revo”, a reuşit chiar să intre în playlist-ul Radio Guerilla.

Componenţa Treişpe Cuvinte:
Mara Toader – voce
Ioana Dumitrescu – chitară
Corina Panait – keyboards, backing vocals
Laurențiu Tănase “Kazy” – bass
Andrei Popa – tobe

https://www.facebook.com/treispecuvinte?fref=ts

The CitiSens s-a înfiinţat la jumătatea anului trecut, dar formaţia şi-a definitivat deja un repertoriu propriu şi a avut o serie de apariţii live. Trupa practică un stil aflat la confluenţa dintre rock, blues şi funk.

Componența The CitiSens:
Sabina – solistă vocală
Andrei-Miron Mancaș – chitară solo
George Sohan – chitară ritmică
Rah Balașov – bass
Vlad Ploeșteanu – tobe

https://www.facebook.com/thecitisens

La Vie en Prose este o trupă alcătuită din muzicieni cu experienţă, ce repetă în formula actuală din aprilie 2012. Debutul scenic s-a petrecut în ianuarie anul acesta, pe scena Club A. Componenţii formaţiei afirmă că “practică un stil fuzionard, care amestecă blues-ul cu funk-ul – și rock-ul alternativ cu bossa-nova.”.

Componenţa La Vie en Prose:
Florentina Ciobanu – voce (Pontice; ex-Regal, Harmonix)
Geo Vila (chitară; Robert Turcescu & Casa Presei)
Alex Călin (bass; ex-Havana Club Orchestra)
Răzvan Mateescu (tobe; ex-Roata)

https://www.facebook.com/pages/La-Vie-en-Prose/747873311922504

Semne, cei care vor susţine un recital ca invitaţi speciali, au deja în spate o activitate destul de bogată. Liderul şi vocalistul trupei este Adrian Tănase, bine cunoscut atât ca parte a duo-ului de folk alternativ Ţapinarii, cât şi ca realizator al emisiunii “Rocku’ lu’ Tănase”, la Radio3net. El a fondat în Semne în 2007, susţinând primul concert pe scena Club A.

În anii care au urmat, formaţia a cântat în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Costineşti sau Vama Veche. Au fost realizate câteva înregistrări şi un videoclip, dar continuitatea trupei a fost afectată de o serie de schimbări de componenţă. În 2012 Semne a participat la prima ediţie a Trofeului “Club A”, ocupând poziţia a 10-a.

După o pauză de aproximativ un an, Semne a revenit într-o nouă alcătuire şi cu un suflu cu totul nou. Alături de Adi Tănase, dintre membri fondatori se mai regăseşte basistul Ionuţ Ivana.

Componenţa Semne:
Adrian Tănase – voce
Alex „Rudotel” Florescu – chitară
Angela Mihalcea – chitară
Ionut Ivana – bass
Mihai Nicolau – tobe

https://www.facebook.com/trupaSEMNE?fref=ts

Prezenta ediţie a competiţiei Trofeul “Club A” – Avanpost Rock a debutat pe 23 aprilie 2013. Iată trupele care ocupă momentan primele zece poziţii din clasament, pe baza cumulării punctajului acordat de juriu cu prilejul celor două înfăţişări de până acum:

1. Agora 823 de puncte
2. Just Another Lie 819 pct.
3. Ask the Fools 810 pct.
4. 9,7 Richter 772 pct.
5. OpenMind 765 pct.
6. Sketch 754 pct.
7. Ten Times Treason 718 pct.
8. TEHI (ex-The Eyes Have It) 716 pct.
9-10. Wilder 707 pct.
9-10. Dark Fusion 707 pct.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508