România, pe locul I la Olimpiada internațională de matematică pentru studenți

mart. 10th, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada 5-9 martie 2014, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost gazda celei de-a opta ediţii a olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014”. La această competiție au fost prezenți 132 de participanți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, totalizând 25 de echipe. Locul I pe națiuni a revenit echipei din România, iar locul I absolut a fost ocupat de Eduard Valentin Curcă, student la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Pe lângă rezultatele individuale ce au fost recompensate cu diplome şi medalii, au fost acordate următoarele trofee: cupa pentru locul I pe naţiuni câştigată de România, cupa pentru locul I pe universităţi câştigată de Kapodistrian University of Athens din Grecia şi cupa pentru locul I absolut, câştigată de studentul Curcă Eduard Valentin de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Studentul român a obţinut şi premiul pentru cea mai originală şi frumoasă soluţie dată problemei 4 din concurs.
Olimpiada internațională de matematică pentru studenți este o competiţie universitară de excelenţă, adresându-ses tudenţilor din anul I și II, din Europa și nu numai, cu aptitudini şiperformanţe înalte în domeniul matematicii. Gazdele edițiilor anterioare au fost universități din Cipru, Grecia, Bulgaria, România. Ediția 2014 a SEEMOUS a fost organizată în parteneriat cu Asociația „Recreații Matematice”, Societatea de Științe Matematice din Sud-Estul Europei (MASSEE), Societatea de Științe Matematice din România și susținută de Consiliul Județean Iași.
Rezultatele finale ale SEEMOUS 2014 se regăsesc pe site-ul oficial al competiției: math.etti.tuiasi.ro.

Număr de vizualizări :1011


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro