Proiecție publică a filmului ”Un chip de lumină. Arhimandritul Ioan, stareţ al mânăstirii Hurezi”

mart. 11th, 2014 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 15 martie 2014, de la ora 14.00, la Sala ARCUB (Str. Batişte nr.14, București), va avea loc proiecția filmului „Un chip de lumină – Arhimandritul Ioan, stareţ al mânăstirii Hurezi între anii 1692 – 1726’’. Durata peliculei este de 40 de minute. Accesul la eveniment este gratuit. Acest eveniment este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Renaşterea Obiceiurilor şi Tradiţiilor Româneşti, și deschide suita de evenimente dedicate Anului Brâncoveanu, la împlinirea a 300 de ani de la martiriul sfinţilor Brâncoveni.


Personalitate deosebită în vremea Domnului Constantin Brâncoveanu, Arhimandritul Ioan împlineşte porunca voievodului de a zidi marea lavră de la Hurezi, cu o arhitectură spaţială a cărei formă este puţin cunoscută: o cruce pe pământul Olteniei, ce poartă la extremităţi patru schituri care înconjoară biserica centrală Sf. Împăraţi Constantin şi Elena. Părintele Ioan le gândise ca locuri de retragere, asceză şi rugăciune.
Detalii pe www.arcub.ro.

Număr de vizualizări :1290


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro