Nicolae Stan lansează romanul ”Apă neagră”, la București

mart. 6th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 27 martie 2014, de la ora 17.00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr. 5) din Bucureşti, va avea loc lansarea romanului ”Apă neagră”, de Nicolae Stan, apărut recent la Editura Cartea Românească, disponibil şi în ediţie digitală. Invitaţi, alături de autor: Dan Silviu Boerescu şi Nicolae Iliescu. „Apă neagră este un roman antitotalitarist care are de toate – de la moravuri sociale şi politică, pînă la erotism, crimă şi senzaţional. Nicolae Stan priveşte universul concentraţionar cu ochi ciclopic de moralist, văzînd monstruos barbaria societăţii comuniste. El prezintă astfel o lume „pe dos”, lumea de carnaval, în sensul bahtinian al expresiei.” (Nicolae Oprea)


„Cartea lui Nicolae Stan este una din puţinele încercări reuşite de roman total în proza autohtonă. Distribuirea registrelor funcţionale se face cu o dexteritate diabolică şi ar putea duce la ideea unei conspiraţii (a vocilor în roman), îndreptată împotriva logicii curente a prozei. Apă neagră este o carte de mare şi etimologic distructivă fluiditate.” (Dan-Silviu Boerescu)

Nicolae Stan s-a născut pe 2 ianuarie 1953. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universităţii din Bucureşti. A fost membru al Cenaclului de Luni şi al Cenaclului „Junimea”. A debutat în 1984 cu volumul de proze Boare de Waterloo, la Editura Cartea Românească. Au urmat romanele Aşezarea (Editura Cartea Românească, 1989), Apă neagră(Editura Nemira, 1999, Premiul pentru Proză al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti), Evelyn. Roman mozaicat (e-book, Editura Coresi, 2011), Ceaţă pe Tamisa (Editura Cartea Românească, 2013) şi eseurile filozofice Nietzsche, ermitul vesel (Editura Economică, 2011) şi Incursiune în sfera publică românească. Modele europene (Editura Eikon, 2011).
A editat în 1990 revista culturală Provincia, iar între 1991 şi 1995 a iniţiat şi a organizat Colocviile Naţionale de Literatură, desfăşurate la Slobozia.

Număr de vizualizări :1170


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro