Liceenii bucureșteni participă la Conferințele practice BookLand Evolution

mart. 6th, 2014 | By | Category: Postcard

Liceenii din București vor avea oportunitatea să întâlnească cu câteva personalități, să le cunoască poveștile de viață și să le adreseze întrebări în cadrul Conferințelor practice BookLand Evolution – un eveniment care debutează luni, 10 martie 2014, la Biblioteca Națională din Bucuresti. În fiecare seară, de luni până vineri (10-14 martie), în intervalul orar 18:00 – 21:00, vor urca pe scenă câte trei profesioniști: Cristian China Birta (Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu (Luni), Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran (Marți), Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu, Cristi Martin (Miercuri), Florin Chilian, Rucsandra Hurezeanu, Andreea Marin (Joi), Ovidiu Tender, Berti Barbera, Andi Vasluianu (Vineri). Ziua de sâmbătă va fi dedicată unei acțiuni de voluntariat, în cadrul căreia liceenii vor „instala” cărți gratuite în spațiile protejate din zona Piața Unirii.

„Am puține ființe sau situații în care pot să spun că am încredere; nu pentru că sunt suspicioasă sau pentru că-mi place să ating / să simt… însă am încredere completă în noua generație, pentru că îmi cunosc fiica si colegii ei si văd ce interes au față de tot ce-i înconjoară. Ei sunt viitorul acestei țări. Pe ei îi privesc ca pe un viitor autentic, pentru că generația mea e canapelistă, obosită, deprimată”, spune Mihaela Tatu.

“Pe măsură ce îmbătrânesc, încep să respect din ce în ce mai mult vorba românească „cât trăieşti, tot înveţi”. Căci mare adevăr grăieşte… De foarte multe ori, cei mai mulţi dintre noi suntem tentaţi să dăm din umeri a nepăsare când auzim astfel de vorbe şi să mergem înainte, mai bine sau mai rău, cum ne pricepem, pe calea pe care ne-am ales-o. Dar, pe parcursul acestui drum, unii dintre noi ne dăm seama că ne rămân alături doar cei care au decis că a învăţa permanent, a te educa mereu şi mereu sunt tot atâtea modalităţi de a „prinde viteză” pe acest drum 🙂 Căci în momentul în care conştientizezi faptul că ştii că nu ştii, în momentul în care a vrea să înveţi mai mult înseamnă pentru tine a vrea să devii mai bun, ei bine, dragilor, abia atunci sunteţi pe drumul cel bun. Vă urez călătorie plăcută :)”, declară Cristian China Birta (Chinezu).

Caravana Conferințelor practice BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 22 orase din țară, poposind timp de o săptămână în fiecare. Următorul oraș este Ploiești.

BookLand Evolution le pregătește liceenilor încă o surpriză: este vorba de platforma online inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România.

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte

Număr de vizualizări :1228


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro