Lavinia Branişte invită cititorii la ”Escapada”

mart. 2nd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 7 martie 2014, de la ora 19.00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5) din Bucureşti, Lavinia Branişte va susţine o lectură publică din volumul ”Escapada”, publicat de curând în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, şi în format electronic. Invitaţi: Dan Sociu, Bogdan Alexandru-Stănescu. „Lavinia Branişte scrie bine. Orice subiect ar aborda, oricît de minimalistă ar fi situaţia descrisă, senzaţia predominantă a cititorului este plăcerea de a citi. Primează naturaleţea scriiturii, sare în ochi inteligenţa autorului, iar frustrarea transmisă este rezultatul unor conflicte foarte bine construite. Lavinia Branişte se va impune foarte repede ca unul dintre cei mai buni autori de proză scurtă din literatura noastră actuală. Eu nu prea am îndoieli legate de previziunea asta. Ar mai fi, însă, pericole precum încălzirea globală, guvernul Ponta, Antonescu, Băsescu, viaţa în sine…” (Bogdan Alexandru-Stănescu, Observator cultural)


Lavinia Branişte s-a născut în 1983, la Brăila. A studiat limbi străine la Cluj-Napoca şi Bucureşti. A debutat în 2006 cu volumul de poezii ”Poveşti cu mine” (Paralela 45), după care a urmat un volum de proză scurtă, ”Cinci minute pe zi” (Casa de Pariuri Literare), în 2011.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Editura Polirom a lansat colecţia „Ego. Proză”, coordonată de Lucian Dan Teodorovici, o colecţie menită să propună cititorilor cât mai mulţi scriitori tineri, prozatori care să vă poată convinge că nu sunt cu nimic mai prejos decât autorii consacraţi.

În prezent, colecţia „Ego. Proză” cuprinde 116 titluri, multe dintre acestea premiate şi traduse în străinătate, dar şi reeditate în alte colecţii prestigioase ale Editurii Polirom („Fiction Ltd” sau „Top 10+” ).

Număr de vizualizări :1191


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro