Lansarea romanului ”Tu n-ai trăit nimic”, de Gabriel H. Decuble, la București

mart. 27th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 28 martie 2014, de la ora 18.30, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5, București, va avea loc lansarea romanului ”Tu n-ai trăit nimic”, de Gabriel H. Decuble, apărut recent în colecţia „Proză” a Editurii Cartea Românească, disponibil şi în ediţie digitală. Vor vorbi, alături de autor: Bogdan Ghiu şi Florin Iaru. „Cum arată dosarul de urmărire al unei poveşti de dragoste? Ei bine, nu există nici o diferenţă între acesta şi urmărirea unui criminal periculos, pentru că nivelarea trece din planul stilistic în cel structural. Ba mai mult, aşa cum dispare orice urmă de umanitate din descrierea acţiunilor celui urmărit, tot aşa viaţa în sine capătă forma vasului în care este turnată. Gabriel H. Decuble analizează tocmai stranietatea rezultată din ciocnirea vieţii cu propria ei relatare funcţionărească: acţiunile eroului său îşi pierd aerul de normalitate, sînt distorsionate ca într-o oglindă a unui cabinet de curiozităţi, tocmai pentru că se văd înscrise în cadrul mai larg al înregistrării lor de către funcţionarii Castelului. În confruntarea Om-Stat, primul nu are nici o şansă.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

Gabriel H. Decuble (n. 1968) este poet, prozator, eseist şi traducător. Printre cele mai recente publicaţii se numără: un volum de versuri (the înd, Cartea Românească, 2013), un volum de filozofie („Und es immer schlimmer machen…” Nietzsches philosophischer Entbildungsroman, Editura Universităţii din Bucureşti, 2012), o proză scurtă („Prima mea secundă, primul meu secund”, în volumul coordonat de Laura Albulescu şi Andra Matzal, Prima dată, Art, 2013) şi o traducere literară (Bertolt Brecht, Poeme erotice, Art, în curs de apariţie). În prezent, lucrează la alte două romane, dintre care unul în limba germană.

Număr de vizualizări :1089


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro