Expoziție dedicată lui Constantin Brâncoveanu, de Ziua Academiei Române

mart. 25th, 2014 | By | Category: Postcard

Vineri, 4 aprilie 2014, la ora 12:00, la Biblioteca Academiei Române din București, în sala “Th. Pallady”, va avea loc deschiderea expoziţiei ”Constantin Brâncoveanu – Documente din colecţiile Bibliotecii Academiei Române”, eveniment însoţit de lansarea unui album de documente istorice, cu acelaşi titlu. Iniţiativa publicării acestui volum aparţine Bibliotecii Academiei Române şi Mitropoliei Olteniei, ca un omagiu adus personalităţii marelui domnitor Constantin Brâncoveanu de la al cărui martiriu se împlinesc în 2014 trei sute de ani. 4 aprilie este, de asemenea, Ziua Academiei Române şi a porţilor deschise.

Ca apărător al ortodoxiei, Brâncoveanu a ctitorit biserici şi mănăstiri, ca iubitor al artelor a încurajat construirea de palate şi alte aşezăminte într-un nou stil arhitectural, a susţinut financiar învăţământul, construcţia de şcoli şi tipărirea cărţilor. Epoca sa a însemnat o epocă de progres şi de pace.

Expoziţia, organizată de Serviciul de Manuscrise-Carte rară al Bibliotecii Academiei Române, va fi deschisă în perioada 4 – 12 aprilie 2014, între orele 10 – 18.

Număr de vizualizări :1197


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro