Daniela Micu debutează în versuri cu ”Sufletul al doilea”

mart. 7th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă 8 martie 2014, Editura Aius şi revista „Mozaicul” vă invită la lansarea volumului de debut în poezie al Danielei Micu, ”Sufletul al doilea”. Lansarea va avea loc la ora 11.00, în Bande à part Cafe (Str. A. I. Cuza, 4A, Craiova). Cu această ocazie vor vorbi despre carte lect.univ.dr. Cătălin Ghiţă, Luiza Mitu, redactor al revistei „Mozaicul”, şi Petrişor Militaru, postfaţatorul cărţii. Întâlnirea va fi moderată de poetul Gabriel Nedelea. „Daniela Micu scrie o poezie ludică şi rafinată, în care senzorialul este filtrat prin prisma intelectualului. Mici ticuri numerologice sunt distilate, metaforic, în splendide insule de semnificaţii, în timp ce personaje stranii, cu ecouri dimoviene, sunt recontextualizate pentru a fluidiza un univers care refuză orice altă definiţie în afara celei oblice, oferite de limbajul poetic de extracţie suprarealistă. Avem, în acest volum de debut, nu numai surpriza descoperirii unei voci autentice, ci şi bucuria identificării unui registru verbal pe cale să se autonomizeze deplin”, afirmă Cătălin Ghiţă despre volumul de versuri ”Sufletul al doilea”.

Daniela Micu (n. 1987) este în prezent doctorandă în cadrul Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, pregătind o teză de doctorat despre literatura de călătorie ca instru¬ment de cunoaștere antropologică. A primit șapte premii la con¬cursurile naționale de poezie și este prezentă în patru an¬tologii de poezie tânără. Este redactor la revistele „Mozaicul” și „Sisif”. A tradus din opera poetică a lui Paul Celan și Vintilă Ivănceanu. Pe lângă poeme și traduceri din limba germană, a publicat eseuri, cronici și recenzii în mai multe reviste de cultură din țară ca „Vatra”, „Mozaicul”, „Ramuri”, „Bucovina literară”, „Cultura”, „Poezia”, „Euphorion”, „Actualitatea literară”, „EgoPHobia”, „Sisif” etc.

Număr de vizualizări :1556


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro