Au început înscrierile la cea de a III-a ediție a Galei Industriei de Carte din România ”Bun de Tipar”

mart. 6th, 2014 | By | Category: Eveniment

Cea de-a treia ediție a Galei ”Bun de Tipar” aduce categorii noi de premii: „Cea mai bună carte a anului – carte de popularizare” și „Cel mai bun redactor / îngrijitor de ediție”. Dedicată excelenței editoriale, Gala „Bun de Tipar” își propune să contribuie deopotrivă la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieței de carte românești, cât și la profesionalizarea celor din industria de carte și la creșterea sentimentului de breaslă în rîndul profesioniștilor. Înscrierile pentru această ediție au început și se pot face până la sfârșitul lunii martie 2014. Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc 15 mai 2014, în Aula Bibliotecii Naționale a României.


La cea de a treia ediție, intră în concurs produsele editoriale ale anului 2013. Sunt invitate să participe toate editurile care sunt înregistrate, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online întregistrate ca firme româneşti, plus instituțiile care au dezvoltat proiecte de promovare a lecturii.

Din juriul celei de a III-a ediții fac parte: Mircea Martin (preşedinte) – critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte; Carmen Mușat – critic literar și eseist, redactor-șef al revistei Observator Cultural, conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității din București; Simona Kessler – agent literar (Simona Kessler International Copyright Agency); Silvia Colfescu – membră în board-ul Asociației Editorilor din România, directoarea Editurii Vremea, scriitoare; Cristian Ghinea – politolog, jurnalist, director al Centrului Român de Politici Europene; Laura Grünberg – scriitoare, sociologă, autoare de cărţi pentru copii; Luminița Corneanu – critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii; Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Județene Brașov; Ciprian Isac – grafic designer, co-fondator al Atelierului de Grafică; Vlad Puescu – product manager al Elefant.ro, specialist în cărți digitale.

Lansată în 2012, Gala Industriei de Carte din România s-a bucurat de o receptare excelentă atât în rândul profesioniştilor pieței de carte autohtone, cât şi în rândul publicului larg. Cea de a doua ediție a însemnat o creştere semnificativă a proiectului: cu 30% mai multe înscrieri în competiție (peste 100 de instituții și peste 700 de proiecte), mai multe tipuri de profesioniști ai cărții recompensați (în total, 19 premianți și 6 mențiuni speciale ale juriului). Începând cu ediția din 2013, Gala Bun de Tipar se bucură de propria emisiune TV, realizată de televiziunea națională şi difuzată în prime-time.
Gala „Bun de Tipar” este organizată de Asociația Headsome Communication și Asociația Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, Ministerului Culturii şi al ARCUB. Sponsor al evenimentului: Dacia.

Regulamentul și orice alte informații despre proiect, pe site-ul oficial: www.galabundetipar.ro

Număr de vizualizări :1104


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro