Alain Berenboom lansează ”Primejdii în regat”, în România

mart. 24th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 26 martie 2014, de la ora 18.00, la Librăria Bastilia (Piața Romană nr. 5, București) și joi, 27 martie 2014, de la ora 18.00, la Librăria Book Corner (Bd. Eroilor nr.15, Cluj-Napoca), vor avea loc două întâlniri cu Alain Berenboom. Scriitorul Belgian este prezent în România pentru lansarea traducerii în limba română a romanului ”Primejdii în regat”. Volumul a apărut la Editura Crime Scene Press, al cărei program este dedicat integral literaturii polițiste, traducerea fiind semnată de către Ileana Cantuniari.


Scriitorul belgian de limbă franceză Alain Berenboom va participa miercuri, 26 martie, ora 18.00, la Librăria Bastilia din București, și joi, 27 martie, ora 18.00, la Librăria Book Corner din Cluj-Napoca la lansarea traducerii în română a romanului «Perils en ce royaume» / «Primejdii în regat» și va oferi autografe.

Alain Berenboom (n. 1947 la Bruxelles) este avocat, specialist renumit în drepturi de autor, profesor la Universitatea din Bruxelles și scriitor. A publicat 11 romane, o piesă de teatru și o colecție de nuvele. În 2008, începe o serie de romane polițiste, care îl au în prim plan pe tânărul detectiv belgian Michel Van Loo. « Primejdii în regat » este primul volum din această serie. Alain Berenboom a primit în 2013 Premiul Rossel, important premiu literar din Belgia, pentru romanul « Monsieur Optimiste ».

Lansarea este organizată de Editura Crime Scene Press și Delegația Valonia-Bruxelles. Partener pentru lansarea de la București este Librăria Bastilia. Pentru lansarea de la Cluj-Napoca partenerii sunt : Librăria Book Corner, Centrul de Studii de Literatură Belgiană de Limbă Franceză de la Universitatea « Babeș-Bolyai » și Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Număr de vizualizări :1201


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro