”Şapte zile în Asia”

mart. 2nd, 2014 | By | Category: Eveniment

Luni, 3 martie 2014, de la ora 16.00, la Muzeul Bucovinei din Suceava are loc deschiderea festivalului de film, poezie şi artă ”Şapte zile în Asia” şi vernisajul unei expoziţii de obiecte religioase tibetane. Expoziţia va fi urmată de o prezentare a Tibetului şi comunităţii tibetane din Dharamshala, reşedinţa lui Dalai Lama.


Printre exponate vor putea fi admirate mandale originale, un pumnal şamanic pub ba, bile din lemn de santal, metal şi pietre folosite în medicina tradiţională, bijuterii şi inele inscripţionate cu mantre, statuete ş.a.m.d.

Partea a doua a evenimentului constă în întâlnirea cu regizorul Iulian Manuel Ghervas şi proiecţia ultimului său film, ”Anul Dragonului”, produs pentru HBO Europe. Filmul a avut premiera la TIFF 2013, şi a fost selecţionat la mai multe festivaluri din ţară şi din străinătate. Este nominalizat, alături de alte patru filme, la premiile GOPO care vor fi decernate pe 24 martie 2014.

Născut în Suceava, Iulian Manuel Ghervas a realizat mai multe filme de scurt metraj, a colaborat ca regizor secund la o serie de producţii internaţionale de lung metraj sau televiziune. A publicat cronică de film şi articole în Dilema Veche, Jurnalul Naţional, Hotnews, Plai cu Boi. Copiii uraniului (2009) a cîştigat concursul CNC şi a fost produs de Tudor Giurgiu. Filmul a obţinut premiul pentru cea mai bună cercetare intr-un film documentar in cadrul festivalului internaţional de film documentar Astra Sibiu 2009.

Număr de vizualizări :1547


One Comment to “”Şapte zile în Asia””

  1. […] festivalului de film, poezie si arta: ”Sapte zile din Asia” incepand cu ora […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro