”La noi, când vine iarna”, de Mircea Diaconu, lansat la Iași

mart. 16th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 20 martie 2014, de la ora 18.00, la Librarium Palas (Palas Shopping Mall, Iași), va avea loc lansarea volumului ”La noi, când vine iarna”, de Mircea Diaconu, însoţită de o lectură publică.Romanul a apărut recent, în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Invitaţi: Oltiţa Cîntec, Nicoleta Munteanu, Lucian Dan Teodorovici. Eveniment organizat în colaborare cu revista Alecart.

Mircea Diaconu (n. 24 decembrie 1949) este actor, politician, scriitor şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. A fost directorul Teatrului „Nottara” până în 2011. A jucat atât în piese de teatru pe scenele naţionale, cât şi în producţii cinematografice celebre, precum ”De ce trag clopotele, Mitică?”, ”Buletin de Bucureşti”, ”Asfalt Tango”, ”Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, ”Legături bolnăvicioase” sau ”Filantropica”.

A mai publicat: ”Şugubina” (1977), ”Scaunul de pînză al actorului” (1985) şi ”În Bucureştii de odinioară cu Mircea Diaconu” (1998).

”Şugubina”, volum de povestiri, se află în curs de apariţie la Editura Polirom, în colecţia „Fiction Ltd.”

Număr de vizualizări :1213


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro