”Jurnalul prințesei Nadeja Știrbey”, adus în contemporaneitate

mart. 24th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 26 martie 2014, de la ora 18.00, la Casa Mincu-Sediul Ordinului Arhitecților din România (str. Arthur Verona nr. 19, București), va avea loc lansarea volumului ”Jurnalul prințesei Nadeja Știrbey”. Gazdele evenimentului sunt Oana Marinache, cea care a îngrijit această ediție, și Cristian Gache, care semnează realizarea grafică.


”Jurnalul prințesei Nadeja Știrbey” a fost scris în perioada 1916-1919, evocând evenimente din Buftea, București, dar mai ales din perioada exilului la Iași. Caietul cu însemnări în limba franceză a fost găsit în fondul familiei Știrbey de la Arhivele Naționale ale României și vede pentru prima dată lumina tiparului, într-o ediție îngrijită de drd. Oana Marinache și corectată de dr. Elena Ciocoiu. Concept grafic: Cristian Gache. Cu această apariție, se deschide și subcolecția „Cartea de nu-mă-uita” a Asociației-Editura Istoria Artei.

Număr de vizualizări :1214


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro