”Însemnările personale ale Papei Ioan Paul al II-lea”, în curs de apariție în România

mart. 10th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Editura Humanitas a semnat, de curând, contractul pentru traducerea volumului. Acesta cuprinde însemnările Papei Ioan Paul al II-lea în mai bine de 600 de pagini – patruzeci de ani din viața celei mai importante personalități spirituale a secolului XX. Cartea a apărut deja în Polonia.


Karol Wojtyla, arhiepiscop metropolitan al Cracoviei, cardinal și, din 1978, Suveran Pontif, a străbătut una dintre cele mai dificile perioade din secolul XX, fiind nucleul lumii spirituale occidentale. Singurul Suveran Pontif care a vizitat România, Ioan Paul al II-lea a făcut posibil un moment de o imensa importanță istorică. Sute de mii de oameni, ortodocși, catolici și greco-catolici, au participat la evenimentele petrecute în cele trei zile ale vizitei.

Reflecțiile sale, începute când încă era episcop al Cracoviei și incheiate în 2003, cu doi ani înainte de moartea sa, au fost supuse atenției ”Congregației pentru Cauzele Sfinților”. Beatificat în 2011, Ioan Paul al II-lea va fi canonizat în ziua de 27 aprilie 2014.

Aceste însemnări personale i-au fost încredințate prin testament cardinalului Stanislaw Dziwisz, secretarul său personal în cei douăzeci și șapte de ani de pontificat, pentru a fi arse. În pofida dorinței Suveranului Pontif, dar din dragoste și profund respect față de Papă, cardinalul Stanislaw Dziwisz nu le-a distrus: „Nu am avut curajul să ard carnetele lăsate, pentru că în ele se află informații importante despre viața sa. […] Nu am ars însemnările lui Ioan Paul al II-lea pentru că ele sunt cheia către spiritualitatea sa, esența fiecărei ființe umane: către înțelegerea relației sale cu Dumnezeu, cu ceilalți oameni și cu sine însuși.”

Număr de vizualizări :1003


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro