”Filosof de ocazie”, de A.C. Pahomi

mart. 4th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 5 martie 2014, de la ora 18.00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr. 5) din Bucureşti, va avea loc lansarea celui mai nou roman semnat de A.C. Pahomi, ”Filosof de ocazie”, apărut recent la Editura Cartea Românească, disponibil şi în ediţie digitală. Invitați să vorbească: Acad. Răzvan Theodorescu, Silvia Chiţimia şi Oreste Scarlat Teodorescu. Camelia Stănescu Ursuleanu va citi un fragment din roman.


A.C. Pahomi s-a născut la 15 iulie 1959, în Bucureşti. Primele tentaţii literare apar de timpuriu, autoarea mărturisind că „a scris în gînd, înainte de a merge la şcoală şi de a învăţa efectiv să scrie”. În 1987, debutează la radio în cadrul emisiunii „Noapte bună, copii!”.
În acelaşi an, Editura Ion Creangă îi cenzurează manuscrisul unui volum de basme, apărut abia în 1991, cu titlul ”Gărgăriţa călătoare”, urmat în 1996 de un al doilea, ”Lacrima Lunii”, tradus în italiană în 1999. În 2001, i-a apărut ultima carte de basme, ”Împăratul stricător de datini”. Din 2006, autoarea se desprinde de literatura pentru copii şi publică primul său roman, ”Ademenirea”, reeditat în 2009. Au urmat romanele ”Umbra de dincolo…” şi ”Chiriaşul de la demisol”, apărute în 2010, respectiv 2011.

Număr de vizualizări :1059


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro