Vernisaj și proiecție de film Robert Capa

feb. 3rd, 2014 | By | Category: Eveniment

Marţi, 4 februarie, de la ora 19.00, la sediul Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, va avea loc vernisajul unei expoziţii realizată cu ocazia prezenței preşedinţiei Ungariei în cadrul Iniţiativei Central-Europene şi a colaborării V4, precum şi cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea, respectic 60 de ani de la moartea renumitului fotograf de origine maghiară, Robert Capa. Expoziţia va fi vernisată de Excelenţa Sa, Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, domnul Zákonyi Botond.


Expoziţia este deschisă publicului în perioada 4-15 februarie 2014.
După vernisaj va fi proiectat documentarul ”Aproape de Capa” al regizorului Kékesi Attila, în care spectatorul are ocazia să-l cunoască pe genialul fotograf prin prisma amintirilor prietenilor lui apropiaţi. Potrivit declaraţiei regizorului, acest film este o experienţă asupra modului în care se poate face film despre o legendă, ascultând opinii şi convingeri divergente.
Eveniment realizat cu sprijinul Ministerului de Externe al Ungariei.

Număr de vizualizări :923


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro