Muzicianul Mariano Castro, în recital la București

feb. 27th, 2014 | By | Category: Postcard

Duminică, 9 martie 2014, de la ora 20:00, la Sala ARCUB din București, va avea loc o incursiune muzicală în istoria tangoului, printr-un recital de pian şi chitară susţinut de renumitul muzician argentinian Mariano Castro, membru al trupei Narcotango, nominalizat de două ori la Premille Grammy pentru cel mai bun disc. Muzicianul argentinian a pregătit si câteva surprize, având alături nume cunoscute (din Argentina şi România), care îl vor însoţi în această călătorie muzicală (un violonist, un chitarist şi o voce feminină cunoscută publicului nostru). În cadrul concertului , artistul argentinian va interprea creaţii din Astor Piazzolla, Horacio Salgán, Carlos Gardel, P. Laurenz, F. de Caro, Julián Plaza, H. Expósito, Mariano Mores, Ángel Villoldo. Un eveniment organizat de Instituto Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Argentinei în România şi în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.


Născut la Buenos Aires, în 1975, Mariano José Castro începe studiul pianului şi al chitarei la vârsta de 10 ani. În 1993, intră la Conservatorul Muzical Melani, unde studiază în paralel cele două instrumente. Se perfectionează sub îndrumarea unor nume precum: Vera Anosova, Rubén Ferrero, Norman Simmons, Nicolás Ledesma.
În cariera sa de interpret, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, precum şi ca solist de pian şi chitară. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, recunoscut la nivel mondial, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. Împreună cu Narcotango, a fost nominalizat de două ori la Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”.
Mariano José Castro a interpretat muzică clasică în diverse grupuri instrumentale împreună cu importanţi violinişti, violoncelişti şi flautişti. A susţinut concerte solo în SUA, Canada şi Europa, interpretând muzica de Piazzolla şi alte nume importante ale tangoului şi muzicii argentiniene.
Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro

Număr de vizualizări :1376


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro