Daniel Dăian lansează ”Jumătatea dumnezeului femeie” la Mediaș

feb. 11th, 2014 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 15 februarie 2014, de la ora 17.00, la Galeria Cirus din Mediaș (str. Petofi Șandor nr.9) va avea loc lansarea celui mai recent volum de poezie semnat de Daniel Dăian, ”Jumătatea dumnezeului femeie”, apărut la Editura Vremea, în 2013. Despre acest volum va vorbi scriitorul Dan Mircea Cipariu, președintele Secției de Poezie a Uniunii Scriitorilor, București. În finalul evenimentului, Daniel Dăian va susține o lectură publică. Amfitrion: Vasile Popescu. Organizator: Dorina Cioplea. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

”Daniel Dăian are tensiunea lirică a unui star rock care vede că în timpurile noastre oamenii fac tot mai mult război interior şi tot mai puţină pace sufletească. Poezia lui are autenticitatea unui vis hard-rock, în care Celălalt este şi înger, şi, mai ales, demon. Noua sa carte este, astfel, un exerciţiu de virtuozitate a căutării de sine, chiar dacă această căutare trece, de cele mai multe ori, prin infern pentru a găsi o altfel de existenţă.” (Dan Mircea Cipariu)

”Poezia mea este ca un asediu asupra bunelor moravuri. Un protest, dacă vrei. Sau o crimă oribilă. Nu pot esențializa trăsăturile ei la ceva timp după abandonul nevoit într-un imaculat format A4. Nici nu vreau. Nu vreau să știu dacă sunt o urcare sau o coborâre abruptă. Ceea ce știu este că realitatea mea cea mai mare, în afara cuvântului nebunie, este poezia. Sunt undeva la mijlocul distanței dintre realitatea propriu-zisă şi marginea tuturor lucrurilor. Nu cred în cazuistică cum nu cred într-o singură jumătate a tuturor oamenilor.” (Daniel Dăian în dialog cu Dorina Cioplea pentru AgențiadeCarte.ro)

Daniel Dăian s-a născut la 29 noiembrie 1978, la Deva. Scriitorul are deja o serie de apariții literare într-un timp foarte scurt, începând să publice în volum din 2011. Cărţi publicate: ”Arbori de Cristal”, Editura Rovimed Publishers, Bacău, 2011, poezie; ”Reflexii din Temniţa Îngerilor”, Editura Nelinişti Metafizice, Constanţa, 2011, proză; ”Ţipătul Rotund”, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2012, poezie; ”Ultimul Dumnezeu”, Editura Rovimed Publishers, Bacău, 2013, teatru; ”Jurnalul celor patruzeci şi patru de minute de când sunt viu”,Editura Rovimed Publishers, Bacău, 2013, poezie, ”Jumătatea dumnezeului femeie”, Editura Vremea, București, 2013, poezie. De-a lungul timpului a apărut în mai multe reviste literară din țară cu grupaje de poezie. Dintre acestea amintim Revista Semne, Revista Cafeneaua Literară, Revista Discobolul etc.
”Jumătatea dumnezeului femeie” a apărut în urmă cu doar câteva luni și a avut prima lansare în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, ediția 2013, la standul Editurii Vremea.

Număr de vizualizări :1177


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro