Conferințele IDEEA, la Teatrul ”Ţăndărică”

feb. 9th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 13 februarie 2014, de la ora 18.00, la Teatrul de Animație ”Țăndărică” din București, va avea loc conferința inaugurală a seriei de conferințe IDEEA. Această primă întâlnire va aduce în discuție tema ”Noilor tendințe la nivel mondial în teatrul pentru copii”. Conferința va fi susținută în limba engleză de către Ivica Šimić și tradusă în limba română iar accesul este liber.


Cui se adresează teatrul pentru copii?
Trebuie să fie teatrul pentru copii o reflexie a lumii?
Ce le comunicăm copiilor prin teatru?
Este teatrul pentru copii o formă de artă?
Cât de mult dezvoltă teatrul simțul estetic al copilului?
Se încadrează teatrul pentru copii din România în tendințele actuale?

La toate aceste întrebări și la multe altele va răspunde Ivica Šimić, personalitate marcantă a teatrului pentru copii în lume, actor, regizor, secretar general ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrelor pentru Copii și Tineret), fondatorul teatrelor Epicentre și Mala Scena din Zagreb, Croația. Coordonator a numeroase proiecte culturale internaționale dedicate copiilor și tinerilor, Ivica Šimić este deschis să împărtășească din experiența lui tuturor celor interesați de artele spectacolului pentru copii și tineret.

În prezent, Ivica Šimić montează în paralel, la Teatrul de Animație ”Țăndărică”, două spectacole: ”Parașutiștii” și ”Cui i-e frică de Bau-Bau”.

Conferințele IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă, noul proiect al Teatrului de Animație ”Țăndărică”, au ca scop abordarea a diferite teme de larg interes privind copilul și lumea care îl înconjoară, din perspectiva unor profesioniști din diverse domenii.

Număr de vizualizări :942


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro