AFCN finanțează cu opt milioane de lei proiecte culturale

feb. 16th, 2014 | By | Category: Eveniment

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) acordă finanţări nerambursabile în valoare de opt milioane de lei, în 2014, pentru proiecte culturale, cu derulare în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data de 15 noiembrie 2014. Termenul limită de înscriere a proiectelor: 12 martie 2014, ora 17:00.


Cele opt milioane de lei sunt repartizate după cum urmează:
ARTE VIZUALE – incluzând, dar fără a se limita la: pictură, sculptură, grafică, arte decorative, fotografie, video-art, instalaţii, ceramică, colaj, animaţie, film, artă textilă, tehnici mixte, noi media, cercetare în istoria artei, design, arhitectură: 2.300.000 lei
ARTELE SPECTACOLULUI (teatru, muzică, dans): 2.700.000 lei


ACTIVITĂŢI MUZEALE ŞI ACTIVITĂȚI PRIVIND PROMOVAREA CULTURII SCRISE (inclusiv lecturile publice): 1.000.000 lei


PATRIMONIU CULTURAL NAŢIONAL (material si imaterial) – Activităţi culturale legate de promovarea patrimoniului local şi naţional, meşteşuguri tradiţionale, promovarea în context cultural a patrimoniului mobil, imobil şi imaterial, cercetări privind patrimoniul cultural: 1.800.000 lei


CONTESTAȚII: 200.000 lei


Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect este de 80.000 lei.

Înscrierile se fac online accesând adresa: http://www.afcn.ro, butonul Logare/Înregistrare, respectând Ghidul solicitantului. Pentru aceasta, solicitanţii care sunt la prima aplicare pentru finanţare nerambursabilă în anul 2014, vor crea un cont de utilizator.
La concurs pot participa: persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii, instituţii publice de cultură, societăţi comerciale care derulează activităţi culturale.
AFCN va acorda o atenţie deosebită proiectelor culturale de anvergură, transversale şi integratoare şi va urmări prioritățile:
– Promovarea educaţiei culturale şi a formării profesionale în domeniul culturii (măsura în care proiectul are valenţe educaţionale sau formative pentru creşterea gradului de competenţă culturală şi acces la cultură a beneficiarilor proiectului)
– Încurajarea mobilităţii culturale pe teritoriul României și a intervenţiei culturale (măsura în care proiectul cultural este conceput pentru a putea fi realizat/prezentat şi în alte contexte geografice şi culturale de pe teritoriul României; în ce măsură operatorul cultural intenţionează să realizeze activităţi culturale itinerante)
– Valori culturale naţionale (măsura în care proiectul promovează valori şi elemente specifice României, măsura în care proiectul promovează activităţi culturale de interes naţional)
– Susţinerea artei contemporane (măsura în care proiectul se înscrie în promovarea artei contemporane, arta contemporană fiind văzută ca o artă a prezentului, realizată cu mijloace şi teme ale prezentului)
– Încurajarea debutului artistic (măsura în care proiectul oferă oportunităţi de exprimare pentru artiştii tineri aflaţi la debut sau proiectele sunt derulate de organizaţii culturale înființate în 2013-2014)
Mai multe detalii despre sesiunea de finanţare puteţi obţine accesând http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html

Număr de vizualizări :1189


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro