Adriana Babeți conferențiază la Teatrul National București: ”Amazoanele pentru toți”

feb. 28th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 2 martie 2014, de la ora 11.00, în Sala Mică a Teatrului Naţional din Bucureşti, va avea loc conferinţa „Amazoanele pentru toţi”, susţinută de Adriana Babeţi. Evenimentul este prilejuit de apariţia recentă la Editura Polirom a volumului ”Amazoanele. O poveste”, publicat în ediţie cartonată, în colecţia „Plural M”, disponibil şi în ediţie digitală. Această carte a fost distinsă recent cu Premiul „Cartea Anului 2013”, acordat de revista România literară.

Adriana Babeţi este critic literar şi profesor de literatură comparată la Universitatea de Vest din Timişoara şi redactor la revista Orizont. Dintre volumele publicate la Editura Polirom: Femeia în roşu (în colab., 2003, 2008, 2011; Premiul Uniunii Scriitorilor), Dandysmul. O istorie (2004; Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Asociaţiei de Literatură Comparată şi Generală), Prozac. 101 pastile pentru bucurie (2009).

Iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion Marin Sadoveanu, Conferinţele Teatrului Naţional au revenit pe scena Sălii Atelier începînd din anul 2006 cu prelegerile unor personalitaţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse şi incitante.

Amazoanele. O poveste” este un proiect editorial finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Număr de vizualizări :1293


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro