„Trecute vieți de fanți și de birlici. Viața și, uneori, opera personajelor”, de Horia Gârbea, într-o ediție revăzută

feb. 6th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura eLiteratura, a apărut volumul „Trecute vieți de fanți și de birlici. Viața și, uneori, opera personajelor”, de Horia Gârbea, într-o ediție revăzută și mult completată față de cea care a apărut în 2007 la Editura Cartea românească. Volumul, în noua ediție, va fi lansat miercuri, 12 februarie 2014, la ora 14.00, la Centrul Cultural Calderon al Primăriei Sectorului 2 (Str. Jean-Louis Calderon nr. 39), fiind prezentat de criticul Felix Nicolau, de editor și autor. Volumul va avea și versiune e-book.

Față de prima ediție, în aceasta secțiunea principală, dedicată personajelor literaturii române, a crescut de la 18 capitole la 24. În total, această secțiune dă seama despre personajele create de peste 90 de autori, majoritatea canonici, în mai mult de 100 de opere literare de genuri diferite. A doua secțiune, de eseuri și tablete diverse, a sporit și ea cu aproape 100%. Cea de-a treia secțiune a volumului este complet nouă și cuprinde studii literare dedicate operelor a trei autori români (L. Rebreanu, C. Chiriță, C. Hogaș) și doi englezi (J. Galsworthy și W. Shakespeare), inițial prefețe la opere ale acestora apărute în răstimpul 2010-2013.

Număr de vizualizări :884


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro