”Simfonia a III-a” de George Enescu, prezentată în premieră la Londra

feb. 9th, 2014 | By | Category: Eveniment

Vineri, 7 februarie 2014, la Londra, pe scena Southbank Centre, London Philarmonic Orchestra a prezentat, pentru prima dată în capitala Marii Britanii, ”Simfonia a III-a” de George Enescu. Lucrarea compozitorului român a fost interpretată sub bagheta celebrului dirijor de origine rusă Vladimir Jurowski, în sala Royal Festival Hall. Programul a mai cuprins și două lucrări ale compozitorului Serghei Rahmaninov, în prima parte. „Evenimentul care va avea loc la Londra este unic și demonstrează, o dată în plus, puterea Festivalului de a face cunoscută muzica lui George Enescu în lume”, a declarat, înainte de eveniment, Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului “George Enescu”.

Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, de George Enescu în interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski, aflat în top 50 cei mai bine cotați dirijori ai lumii, a fost prezentată inițial în cadrul programului ediției 2013 a Festivalului Internațional “George Enescu”, pe 14 septembrie.

“Atașamentul meu față de muzica lui George Enescu a crescut direct proporțional cu atașamentul față de Festivalul Enescu, încă de la prima ediție a Festivalului la care am participat ca invitat, în urmă cu nouă ani”, îi povestea dirijorul Vladimir Jurowski jurnalistului Marius Constantinescu, într-un interviu din septembrie anul trecut.

De-a lungul carierei, Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituții muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia sau Opéra Bastille de Paris. În anul 1999 a debutat la Metropolitan Opera New York. Din anul 2007, Vladimir Jurowski a devenit dirijor principal al London Philharmonic Orchestra, una dintre cele mai bine cotate orchestre britanice ale momentului. „Sub bagheta lui Jurowski, această orchestră a devenit un instrument fabulos de rafinat”, scria cotidianul britanic “The Telegraph”.
Southbank Centre este considerat unul dintre centrele culturale de grad zero din Londra și din lume și este, în același timp, și sediul London Philarmonic Orchestra.

Număr de vizualizări :1039


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro