”Mario Petrucci, love sends itself flowers. iubirea își trimite flori, Texte paralele”, în ediție electronică

feb. 12th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Volumul ”Mario Petrucci, love sends itself flowers. iubirea își trimite flori, Texte paralele”, editat de Lidia Vianu, se lansează oficial marți, 18 februarie 2014, dar el poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/mario-petrucci-vianu-ed.html Cartea apare în ediție online la Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Republicii Irlanda. Traducere din limba engleză de Ștefan Mălaimare.


”Primul volum de poezie pe care îl publică Contemporary Literature Press în anul 2014 este debutul editorial al unui student care abia a împlinit 20 de ani. Întâlnirea lui Ștefan Mălaimare cu poemele fizicianului Mario Petrucci a fost fără îndoială o piatră de încercare pentru un debutant.

Editura noastră și-a propus de la bun început să încurajeze talentele tinere. Ea și-a propus de asemenea să sprijine studiul limbii engleze ca langue et civilisation, motiv pentru care publică foarte des texte paralele, cum este și cazul cărții de față.

Nu în ultimul rând, iubirea își trimite flori este un volum cât se poate de european, de la poemele despre un tată și un bunic italian la versurile cutremurătoare despre Cernobîl. Fizicianul Mario Petrucci scrie o poezie metafizică, pe care o interpretează el însuși în lecturi publice — lecturile de poezie fiind o cale majoră de supraviețuire a poeziei contemporane.”

Lidia Vianu

Număr de vizualizări :1003


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro