”Corner”, un solo show Arantxa Etcheverria la Galeria Calina

feb. 6th, 2014 | By | Category: Eveniment

Luni, 10 februarie 2014, de la ora 18.00, la Galeria Calina din Timișoara va avea loc vernisajul expoziției ”Corner”, semnată de Arantxa Etcheverria. Expoziția poate fi vizitată în perioada 10 februarie – 14 martie 2014. Curator: Liviana Dan. Desenul sans rivages este o platformă despre gândirea în desen, despre desenul contemporan ca idee și proces, propusă de Galeria Calina artiștilor Arantxa Etcheverria /10 februarie – 14 martie/, Gili Mocanu /24 martie – 24 aprilie/, Patricia Teodorescu /20 octombrie – 27 noiembrie/, Sebastian Moldovan /8 decembrie – 15 ianuarie/ în acest an.

”Rațională și academică în orientare, Arantxa Etcheverria pleacă de la un proiect constructivist-concret al lui Marcel Iancu pentru casa bancherului Solly Gold. Proiectul conține întrebări riguroase despre spațiu, forma, linie. Pentru investigațiile ei estetice Arantxa Etcheverria folosește sistematic, ca pe un șablon, logica compozițională a grilei, a grilajului configurat geometric, a liniilor delicat serializate. Având o relație particulară și elegantă cu minimalismul, Arantxa Etcheverria propune iregularități subtile în ton și textură, discreția diagramelor și o simplificare contemplativă. Conturul lucid structurează compoziția, în spatele compoziției existând însă mereu un nivel de siguranță”. (Liviana Dan, curator)

Arantxa Etcheverria s-a născut în Franța și din 2006 trăiește și lucrează în București, România. A studiat scenografia la Teatrul Național din Strasbourg / Franța și arta vizuală la Villa Arson, Nisa / Franța. A avut expoziții personale la Galeria H’art, București, 2009 și în spațiul Anexa al Muzeului Național de Artă Contemporană, București în 2013.

Număr de vizualizări :968


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro