spot_img

Seară de literatură și muzică la Tramvaiul 26

Vineri, 24 ianuarie 2014, de la ora 20.00, în Tramvaiul 26 (str. Cercului nr.6, București), va avea loc o nouă seară de literatură și muzică. Invitați: Felix Nicolau, Paul Mihalache, Camil Cardaș și Octavian Perpelea. Seara se va încheia cu un performance susținut de Mugur Grosu. Evenimentul va fi prezentat de Cristina Nemerovschi. Organizatori: Cătălina Matei și Iulia Militaru.


Mugur Grosu e preocupat de graiul articulat şi de varii forme de expresie – literatură, arte vizuale, happening, muzică prospectivă. A publicat șase cărţi (cea mai recentă e Status, Ed. Herg Benet, 2013) şi numeroase volume colective. În 2013, a înființat proiectul Upanishadows, care aduce literatura și muzica într-o formulă sincretică, prin recitative și improvizații: poejazz. Formula de bază îi cuprinde pe Mugur Grosu (voce, sintetizatoare), Gabriel Grigore (contrabas) și Dan Ioniță (baterie), alături de care au mai performat live: Jak Edi Neumann (saxofoane), Oana Maria și Ștefan Botezatu (de la Poetrip), Gili Mocanu (Somnoroase Păsărele) etc.

Felix Nicolau este conferenţiar universitar la Departamentul de Limbi Străine şi Comunicare al Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti. Este autorul a patru cărţi de poezie, a două romane (Tandru şi rece şi Pe mâna femeilor) şi a cinci cărţi de interpretare literară şi teoria comunicării: Homo Imprudens (2006), Anticanonice, 2009, Codul lui Eminescu (2010), Estetica inumană: de la Postmodernism la Facebook (2013) şi Fluturele-curcan: specii ameninţătoare (2013). Este membru în consiliile editoriale ale revistelor: „Metaliteratură” şi „The Muse – an International Journal of Poetry”. Pur și simplu moare după sporturile practicate norvegian, adică fără motor! Citește din necesitate umană, nu ca să se dea dovleac.

Paul Mihalache a debutat în 2008 cu volumul de proză scurtă Ceasuri târzii (Ed. Lumen, Iasi), pentru care a luat premiul de debut al revistei Vremea. În 2011, i-a apărut romanul Târg de arlechini (Ed. Tracus Arte), pentru care a luat premiul „Tânărul prozator al anului 2011”. În 2013, îi apare volumul de versuri Celălalt pământ (Ed. Tracus Arte). A terminat Filosofie.

Camil Cardaș a descoperit poezia printr-un accident care i-a salvat viața. semnul întrebării. a publicat un prim volum de poezii la editura Vinea, în 2008, sub pseudonimul Camil P. Camil, urmează titlul volumului. două puncte. Chat în Interior sau Priveghi în Pasă-rea de sine. punct și de la capăt. la editura Punct (deschide paranteza, apropos de punct, închide paranteza), în 2009, i-a apărut un al doilea copil…ăsta…volum, intitulat. două puncte. versuri albe. Camil U. Camil (paranteză, al doilea pseudonim, închide paranteza) featuring TU, cititorul. un fiasco total, singurele exemplare rămase sunt la Biblioteca Națională, restul s-au epuizat și au fost internate la nebuni, naiba știe cine-o le-o mai citi și p-acolo. punct și de la capăt. ultimul volum e marfă. good shit. se numește „șa(n)sele din patrujnouă”, publicat sub pseudonimul Camil L.A. Camil. camil speră să-l publice la editura Tracus Arte, dar asta numai dacă va găsi o sticlă de whisky incasabilă. de unde L.A.? ghici ciupercă fungus ce-i. punct și de la capăt.

Octavian Perpelea s-a născut la 22 iunie 1977, în Bucureşti. A studiat ştiintele politice, la Universitatea Bucureşti, şi încă încercă să termine o teză despre naţionalismul cioranian. S-a apucat să scrie după 30 de ani şi a publicat poezii în „Apostrof”, „Hyperion”, „Liternet”, „Luceafărul”, „Steaua”, „Timpul”, „Tiuk”.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508