Ion Mureșan, Laureatul Premiului Național ”Mihai Eminescu” pe anul 2013

ian. 18th, 2014 | By | Category: Eveniment

Scriitorul Ion Mureșan a fost distins cu Premiul Național ”Mihai Eminescu” pe 2013, chiar de ziua Poetului Național, 15 ianuarie 2014, la Botoșani. Gala de decernarea premiului a avut loc pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani. Juriul, format din Nicolae Manolescu, preşedinte, Mircea Martin, Cornel Ungureanu, Ion Pop, Al. Cistelecan, Mircea A. Diaconu şi Ioan Holban, i-a nominalizat pentru acest premiu pe Mircea Cărtărescu, Ion Mureșan, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasiliu, Constantin Abăluță, Ovidiu Genaru și Vasile Vlad. Premiul Opera Omnia a ediției cu numărul XXIII a mers către Ion Mureșan, care a devenit şi Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani.

Premiul Opera Omnia a fost acordat de Primăria Municipiului Botoşani.

De asemenea, pe aceeaşi scenă, a fost decernat şi Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pe anul 2013, pentru Opus Primum. Juriul, format din Al. Cistelecan, preşedinte, Mircea A. Diaconu, Daniel Cristea-Enache, Andrei Terian şi Vasile Spiridon, a decis ca din cele 15 titluri de carte primite, să nominalizeze pe următorii autori: Ştefan Baghiu, Marius Lăzărescu, Krista Szocs, Ion Buzu, Vlad A. Gheorghiu şi Raluca Blezniuc. Laureatul a fost Ştefan Baghiu pentru cartea ”Spre Sud, la Lăceni”, Editura Cartea Românească, 2013.

În spectacolul de gală au evoluat Filarmonica de Stat Botoşani, cântăreaţa Maria Răducanu şi pianistul Niko Meinhold.

Număr de vizualizări :1034


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro