Întâlnire cu „Tânărul prozator al anului 2013”, Bogdan Coşa

ian. 21st, 2014 | By | Category: Postcard

Duminică, 26 ianuarie 2014, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bdul Elisabeta nr. 38, Bucureşti), Bogdan Coşa va citi fragmente din ”Black Glass”, cel de-al doilea roman al trilogiei ”Poker”, apărut recent la Editura Cartea Românească, şi în ediţie digitală. De curând, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori pe anul 2013, Bogdan Coşa a obţinut premiul „Tânărul prozator al anului 2013” pentru acest nou roman al său. Invitaţi la eveniment: Luiza Vasiliu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Vasile Ernu.


„De obicei, avem încredere în ceea ce este calm, egal, previzibil. Dar un bun romancier ne câştigă încrederea doar când îşi asumă riscuri adevărate. Bogdan Coşa ridică, iată, în mod curajos miza jocului său de poker.” (Caius Dobrescu)

„Citind Black Glass, am avut constant senzaţia desfăşurării unui destin implacabil, descris la rece, ca în Străinul lui Camus. Tudor Klein, zis Zaru’, e un tânăr depresiv şi însingurat peste viaţa căruia pluteşte, ca un cer negru, o vină de care ştie că nu va scăpa niciodată pe deplin. «Sufletul meu era un atom tot mai mic, cu o masă din ce în ce mai mare» e una dintre confesiunile brutale şi stranii ale lui Tudor Klein, definitorie pentru recluziunea personajului.
Bogdan Coşa are ceea ce au foarte puţini autori români contemporani: stil.” (Marin Mălaicu-Hondrari)

Bogdan Coşa s-a născut pe 24 ianuarie 1989, la Codlea. A absolvit studiile masterale în teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. A publicat în 2011 ”Poker”, primul roman al trilogiei cu acelaşi titlu, în urma câştigării Premiului pentru Debut al Editurii Cartea Românească în 2010. În 2013 i-a apărut la aceeaşi editură volumul de poezii ”O formă de adăpost primară”. Este inclus, alături de 19 romancieri din Europa, în antologia ”European First Novel Festival” (Visit Printing House Budapest, 2012). Între 1 octombrie 2012 şi 31 septembrie 2013 a beneficiat de bursa de creaţie a revistei ”Observator Cultural”.

Carte recomandată de: Observator cultural, Librarium, Bookaholic.ro

Număr de vizualizări :1065


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro